Napadnut i zapaljen kombi kojim se osmoro mladih vraćalo sa derbija

Kombi kojim se osmoro mladih uzrasta od 16 do 18 godina iz jednog sela u okolini Kragujevca vraćalo sa večitog derbija napala je i spalila grupa od oko 15 muškaraca.
Napadnut i zapaljen kombi kojim se osmoro mladih vraćalo sa derbija
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako prenosi Glas Šumadije, napadači sa kapuljačama na glavama su, u subotu oko 22.15h, na mračnoj i nenaseljenoj deonici puta na samom izlasku iz Mladenovca presreli i demolirali kombi, a zatim ga zapalili upaljenim bakljama pošto su prethodno blokirali vrata da putnici ne mogu da izađu.
 
Vozač i putnici, od kojih samo jedan mladić ima 20 godina, zadobili su opekotine po glavi i rukama i posekotine po telu, a na mesto napada izašli su vatrogasci i policija, mladenovačka hitna pomoć koja zbrinula je sve povređene.
Vozač Igor Grujić rekao je "da su jedva spasili živu glavu" i da je među mladima koje je vozio na derbi bila i jedna devojka, te da na kombiju nije bilo nikakvih transparenata, zastava, niti sportskih obeležja koji bi mogli da isprovociraju neku navijačku grupu.
 
On je rekao da su im preprečili put, opkolili ih sa svih strana i da su se našli "bukvalno u klinču iz čista mira" kada se jedno vozilo zaustavilo ispred njih, drugi auto se zakucao u zadnji deo kombija, a jedno vozilo se parkiralo sa strane i blokiralo vrata.
"Onda je iz nekoliko automobila izašlo oko 15 muškaraca. Svi su imali kapuljače i počeli su prvo da nas gađaju kamenjem, palicama i čime su stigli. Polupali su nam stakla, a onda počeli da ubacuju upaljene baklje u kombi. Nastao je haos. Neka deca su spavala pozadi. Staklo je letelo po nama. Mi smo izbacivali baklje, a oni su ih ponovo vraćali unutra. Bilo je strašno", ispričao je Grujić.
 
Naveo je da mu nije jasno zbog čega su napadnuti, jer su sva deca bila normalno obučena, bez ikakvih šalova i sportskih obeležja, te sumnja da su u ovu, kako kaže, "unapred osmišljenu sačekušu" upali greškom.
 
Istakao je da su nekako uspeli da otvore jedna vrata i da su u poslednjem trenutku svi izašli, te da su ih sekunde delile od tragedije, jer kada su napadači pobegli, buknuo je plamen i sve u kombiju počelo je da gori.
 
Grujić je za Glas Šumadije rekao i da mu je mnogo čudno što se policija nije oglasila.
 
Od kombija koji je u vlasništvu ovog vozača ostala je samo olupina, dok su u požaru izgorele sve stvari putnika, jakne i telefoni, kao i lična dokumenta vozača.
  • 002211

    20.04.2022 09:55
    Srbija je jako čudna zemlja.
  • Grof Sekereshi

    19.04.2022 18:35
    I jel neko misli da je sve ovo sto je rekao vlasnik kombija istina a da je neke stvari precutao i dodao? Da nije mozda neki sukob oko dilovanja i prava na teritoriju? Napali navijacki huligani neobelezn kombi i bez razloga, daj ko je bre toliko naivan u danasnje vreme.
  • A zasto se

    19.04.2022 14:05
    misli da su nevine zrtve
    To su navijaci Partizana! Neki od njih su vikali "ono"! Mozda su i ovi to vikali! To je proslost! Pao je konsensus! Ovi, "neki cobani budale", nisu ni obavesteni sta je bilo dok su oni muzli krave i okopavali krompir! Deca! Cuj deca! Oni su nasa deca - dakle, stariji tinejdzeri! Njihova su deca do trideset! Drugo je Vucic! Ana Brnabic ga brani kao "mladica" za "100 za jedan" i sa trideset!
    Ko zna sta su kamere zabelezile kako su se vladali! Na poligraf sa njima! I da se ne junace!
    Ono skaredno uzvukivanje, moze samo po kuci, ali da ne cuju komsije!
    Ko zna ko je dao nalog uterivacima reda - delijama! Ministar je prisustvovao! Nema rusenja institucije predsednika! To je rusenje drzave! Niko nije jaci od nje! "Ona kaznjava zlo, a nagradjuje dobro!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.