Inspektor osumnjičen da je za 200 evra preko Biroa za zapošljavanje "sredio" subvencije zanatliji

Uhapšene su četiri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa zapošljavanjem osoba koje su bile u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.
Inspektor osumnjičen da je za 200 evra preko Biroa za zapošljavanje "sredio" subvencije zanatliji
Foto: Pixabay
Uhapšen je J. M. (61), organizator programa za zapošljavanje i odgovorno lice Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Leskovac, zbog trgovine uticajem, kao i P. S. (61), republički tržišni inspektor Odseka tržišne inspekcije Leskovac, osumnjičen za trgovinu uticajem u podstrekavanju.
Zbog trgovine uticajem uhapšen je M. Đ. (36), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje, dok se za trgovinu uticajem u pomaganju tereti J. Đ. (29).
Sumnja se da je inspektor podstrekao osumnjičenog odgovornog u Nacionalnoj službi za zapošljavanje da utiče na zaposlene da pozitivno reše zahtev vlasnika zanatske radnje u vezi sa dodelom subvencija za 2022. godinu u iznosu od 250.000 dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.
 
Inspektor je, kako se sumnja, za sebe i odgovornog u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, na osnovu prethodnog dogovora, od osumnjičenog vlasnika zanatske radnje primio 200 evra, koje mu je na ruke predala J. Đ.
 
Inspektoru i odgovornom licu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su vlasnik zanatske radnje i J. Đ. privedeni u tužilaštvo.
  • edoved

    19.04.2022 15:48
    SNS tužilaštvo i POLICIJA
    Zašto ne hapsite funkcionere koji su ukrali milione eura, stotihe hiljada, ili čak i milijarde. Sramno je ovo tužilaštvo na čijem čelu je ucenjena Zaga Dolovac. Sramna je država u kojoj ne vlada pravo i pravda, već institucionalizovan kriminal i korupcija.
  • Forenzičar

    19.04.2022 13:26
    Ovo su šokovi! Pa frajeri iz NSZ godinama uzimaju 20%,od cifre koju mali privrednici dobijaju kao podsticaj za otvaranje sopstvene firme, koja se niti otvara niti ko proverava lovu. Ali, doduše, oni se samo zovu Služba za zapošljavanje, poslednji koga su zaposlili je još bio član Jul-a, ili izbeglica sa Kosova, patriota koji je prvi prodao svoje imanje, pa se za 5 soma maraka (evra) zaposlio u opštini, banci, trezoru, kulturnom centru... Sada se samo overavaju zdravstveno knjižice, deli neka državna lova i čeka promena sistema da ih neka ugasi i pošalje na robiju. Za pojedina zanimanja u kompjuteru nemaju ni šifru, što znači da se 28 godina zapošljavaju preko veze. Prevashodno u policiji i sličnim službama. Bruka Miljenko.
  • g pen

    19.04.2022 11:29
    Novi Sad, Beograd-nista?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.