Marković o poređenju Vučića sa De Golom: "On je pre autogol za našu političku scenu"

Predrag Miki Manojlović uporedio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa francuskim vojnim zapovednikom i državnikom Šarlom de Golom.
Po mišljenju Manojlovića, Vučić je talentovan za politiku.
 
"Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gol", rekao je Manojlović za N1, dodajući da "vodi politiku koja ima takve rezultate". 

Manojlovićeve kolege prokomentarisale su za Danas ovu izjavu Manojlovića.

Scenarista i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti Nebojša Romčevič smatra da je Manojlović "verovatno mislio na De Gola posle bitke u Ardenima". Glumac Tihomir Stanić kaže da je prvo pomislio na igru rečima iz detinjstva.
 
"Nemam komentar… pomislio sam samo na neku igricu rečima iz detinjstva: 'Video sam Brižit Bardo ide gola'", poručio je Stanić.
 
Na poređenje Vučića i De Gola odreagovao je i reditelj Goran Marković, u čijim je filmovima, kao što su "Tito i ja" i "Tajvanska kanasta", Manojlović glumio.
 
"Mislim da je on za našu političku scenu pre autogol", zaključio je kratko za Danas Marković.
 
Prethodno je reagovao i profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, zbog tvrdnji Manojlovića da je vređao žiri Sterijine nagrade 2017. godine. 
  • Vigo

    20.04.2022 21:08
    Svako dobro
    @MK

    Mislim da i pored učinjene greške može da se zaključi šta sam hteo da kažem, ali sam se prevario u očekivanju. Poučen nekim savetima koji su mi dani u detinjstvu, prekidam raspravu jer ne vodi ničemu.
  • Djekson

    20.04.2022 16:26
    De Gol
    Cmarkovicu drzi se ti Opozicije i ne Talasaj mnogo
    Zajedno ste Propali jer vam je De Gol uvalio Gol
  • MK

    20.04.2022 15:14
    Idoli?
    @ Vigo
    Kakva odbrana, kakvi idoli? Moja primedba je imala jednostavan cilj - da se povede računa o jeziku, da ono što neko želi da kaže ima smisla, što u Vašem komentaru baš nije moglo da se vidi! Napomena da "vođa" to nije rekao, trebalo je da Vam ukaže na grešku koja značajno menja smisao! Pogrešili ste i nije uopšte bilo bitno o kome je to rečeno, da bi ga trebalo braniti! Umesto toga, pustili ste mašti na volju i svašta konstruisali - prvo da se slažem s Vama, a drugo da branim nekog idola! Znate, prvo nemam idola, a stvarno mi je nije važno da se složim s nekim ko ne ume da jasno napiše šta misli - i još ste tome posvetili dva komentara! Nepotrebno, samo Vi navalite na koga god hoćžete, ako vam to ulepšava život, ali se potrudite da bude bar jasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija