Prosvetari o Vučićevoj najavi isplate 10.000 dinara: Nećemo pomoć, hoćemo ono što nam se duguje

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) ocenila je da najava Aleksandra Vučića da je odlučio da "obraduje" prosvetare sa 10.000 dinara, pokazuje ukupan odnos države prema prosveti.
Prosvetari o Vučićevoj najavi isplate 10.000 dinara: Nećemo pomoć, hoćemo ono što nam se duguje
Foto: Pixabay (ilustracija)
Svoje nezadovoljstvo ovakvim odnosom iskazali su, kako su naveli, kroz tri štrajka i masovno okupljanje 17. marta ispred Ministarstva prosvete i Vlade Srbije.
"Naš zahtev od 20.000 dinara (kao trećina duga prema zaposlenima u prosveti) koji smo tražili da se isplati do kraja marta je bio vrlo realan. Ako je davanje ovih 10.000 dinara prvi korak u rešavanju duga od 60.000 dinara koji postoji, onda to pozdravljamo, ali treba istaći da od Vlade Srbije niti smo tražili, niti očekujemo isplate bilo kakve pomoći, već zaostalih dugovanja", saopštio je taj sindikat.
Izrazili su nadu da će nova Vlada Srbije imati sluha i otvoriti socijalni dijalog što pre, jer ni posle januarskog povećanja od sedam odsto, plata prosvetnog radnika nije dvostruko veća od minimalca, a Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije se već 23 godine zalaže da bude tri puta veća od minimalne zarade.
 
"Sve ovo pokazuje koliko je opravdan zahtev Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije o još jednom vanrednom povećanju zarada od 12 odsto u ovoj godini, kao i dogovor o isplati preostalog duga od 50.000 dinara", navedeno je u saopštenju USPRS.
  • Образована.

    27.04.2022 20:00
    Браво Љиљана!!
    Очигледно да сте пропузали кроз образовање. А јадни просветари који од паразитске деце (уз потпуну подршку родитеља), ево са Вама и урадише нешто. Али и Ви са њима. Пружили сте очигледан пример да од образовања у претходно наведеном случају стварно нема ништа.
    Зато драга моја (након што лепо проценисте повећање у буџету) правац на детоксикацију, можда неки ботокс а онда молба за повраћајем средстава...и ето...задовољни и срећни!
  • Boka

    22.04.2022 08:12
    Prosvetar
    Kako vas nije sramota, da pljujete po nastavnicima, pa prosveta i kultura su srž jedne države, na šta bi tek ličila ova zemlja, i ovako ih je četvrtina nepismena. ,,Ništa ne rade"? Niste ni svesni koliko rada ima i posle škole, papirologija...A raspusti? Pa jel bi ste hteli da vam deca idu svih 365 dana u školu? Da ne pominjem specijalne škole za rad sa decom sa posebnim potrebama. Sram Vas da bude, pto imate takve predrasude o prosveti!!!
  • Dana

    20.04.2022 21:31
    Dana
    Pa treba da ih je sramota nista ni ne rade Sram ih bilo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija