Vulin: Politika pritisaka je najbolji način da Srbiji shvati da joj nije mesto u EU

Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta (EP) - izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Vulin: Politika pritisaka je najbolji način da Srbiji shvati da joj nije mesto u EU
Foto: 021.rs
Povodom vesti da će EP usvojiti Rezoluciju kojom će od Srbije tražiti da uvede sankcije Rusiji, Vulin je pozvao poslanike Evropskog parlamenta "da nastave s politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
"Pozivam poslanike EP da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Rusiji. Molim evroposlanike da se ni slučajno ne promene i da nastave da nas vređaju i ucenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju", kazao je Vulin.
Naveo je da veruje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić "preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji" ako poslanici EP "nastave sa pretnjama i ucenama".
 
"Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucene i pretnje mogu uveriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato, poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsedniku svih Srba da što pre napuste put ka članstvu u EU", dodao je Vulin.
 
On je rekao da Srbija, pošto je vojno neutralna, "treba da bude i politički neutralna", i pozvao evroposlanike da "nastave sa ucenama da bi se to i desilo".
 
U rezoluciji, čiji je autor izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik, Evropski parlament će - kako se očekuje - u četvrtak pozvati novoizabrane vlasti u Srbiji "da pokažu stvarnu posvećenost vrednostima Evropske unije i da se usklade sa odlukama i pozicijama EU u spoljnoj i bezbednosnoj politici, uključujući uvođenje sankcija Rusiji".
  • Panta

    21.04.2022 11:29
    S ostali...
    "Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića" ...šta to znači? I Srbiji žive i mnoge druge nacije....
  • Samo kažem ...

    21.04.2022 10:12
    @Neko
    Tako je!
    Da ovaj smutiljavac nije mutio, vrludao, pijačario i sve ostalo što su on i njegova kamarili radili i rade a daće Bog da se sve sazna nego da je angažovao nekog pismenog da vodi saradnju sa EU i rad na poglavljima- sada smo mogli da to tražimo.
    A ovako smo u @#$% situaciji. Logično i očekivano za sve osim za redovnog gledaoca pinka, hepija, b92 i posetioca informera i aloa - a takvih je večina u Srbiji.
  • Nikola

    21.04.2022 09:28
    Necuveno! Ministar u Vladi, koja je doduse posle izbora samo tehnicka Vlada, govori protiv ulaska u EU dok se rukovodstvo Srbije javno izjasnjava da je Srbija na "evropskom putu" i da Srbija hoce da udje u EU. Stara retorika njegove partije i njegove partije iz prethodnog zivota! Kao pesma Borje Djordjevica, "levo, levo"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.