Olenik: Nećemo u Vladu, podržaćemo uvođenje sankcija Rusiji i vraćanje NIS-a Vojvodini

Predstavnik koalicije "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" Aleksandar Olenik izjavio je da ta manjinska stranka neće biti deo Vlade.
Olenik je dodao da će u parlamentu Srbije, gde će imati dva poslanička mandata, "podržati uvođenje sankcija Rusiji, povratak NIS-a Vojvodini ili novi Briselski sporazum za Kosovo".
"Takođe, očekujemo i da se reše pitanja koja smo otvorili i koja će dovesti do kvalitetnijeg života u selima i gradovima Vojvodine, kao i širom Srbije", rekao je Olenik za list Danas.
On je ovo najavio povodom izjave premijerke Ane Brnabić da će Srpska napredna stranka praviti vlast sa Savezom vojvođanskih Mađara i manjinskim strankama.
 
Istakao je da jedino ta koalicija i "to u odnosu na sve parlamentarne stranke, jasno i glasno traži uvođenje sankcija Rusiji".
  • NS

    24.04.2022 09:57
    vlada
    Je li on to rekao da neće u vladu?! A je li ih neko zvao u vladu, pa oni neće? Misli da su sa dva poslanika neka relevantna politička snaga, pa će odmah u vladu?
    Oni će "podržati uvođenje sankcija Rusiji, povratak NIS-a Vojvodini ili novi Briselski sporazum za Kosovo". Aha, samo to treba neko da predloži, pa će oni podržati! Nešto se pitam, živi li ovaj čovek u ovom našem svetu i stvarnosti, ili u nekom svom, gde važi neki drugi sistem brojeva i uslovi i načini ulaska i učestvovanja u sistemu vlasti?
  • Lala

    21.04.2022 16:17
    Tako je pobratime!Konacno neko da kaze protiv agresora iz Rusije!Neka se vrati sta je oteto losim privatizacijama i kombinacijama Kostunice.Nasi EU prijatelji ne bi to nikad uradili.Konacno da Srbija ima predstavnike koji se nikad ne prodaju nikome!
  • Burić

    21.04.2022 13:24
    5G
    Dobri moj Olenek.Pozdrav iz Bečeja !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.