FOTO: Na Starom sajmištu otkrivena spomen ploča posvećena jasenovačkim žrtvama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je danas na Starom sajmištu u Beogradu spomen ploču posvećenu žrtvama ustaškog koncentracionog logora "Jasenovac".
Vučić je tom prilikom rekao da je Staro sajmište, pored logora na Banjici, bilo jedini logor smrti u gradu, "za razliku od ostalih gubilišta koje su krili od građana".
Podsetio je da ustaški logor "Jasenovac" predstavlja "jedno od najstrašnijih gubilišta" na bivšim jugoslovenskim prostorima u Drugom svetskom ratu, odakle je tela ubijenih Sava izbacivala upravo na tom mestu.
"Ovom stratištu jedino možemo da suprotstavimo život. Naša obaveza je da taj život nastavimo. Srbija želi mir i Srbija želi život i sebi i svima drugima u ovom teškom trenutku koji je pogodio Evropu i svet", rekao je Vučić.
 
Dodao je da "čovečanstvo nema pravo na Treći svetski rat".
 
 
Ceremoniji povodom Dana sećanja Srbije na žrtve Holokausta, genocida i druge žrtve fašizma, 21. aprila, prisustvovali su i predsednik Skupštine Srbije u tehničkom mandatu Ivica Dačić, ministri, predstavnici Jevrejske zajednice i Srpske pravoslavne crkve.
  • pedja

    21.04.2022 19:44
    Razum
    Podrska miru, razvoju i ljubavi medju ljudima. Dosta je vise ratova, za miran svet, za miran Balkan, za slogu i toleranciju.
    PS: Zivela Srbija.
  • Обсервер

    21.04.2022 15:35
    Жртве
    Вечна слава невиним жртвама усташког логора у Јасеновцу !
  • Veternik

    21.04.2022 14:53
    Dogodine u Beogradu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.