Stojković: Vučić se kroz svoja usta obraća Evropljanima, a kroz Vulinova Srbima

Dve suprotne izjave su uobičajena igra Aleksanda Vučića koji progovara na svoja i na usta Aleksandra Vulina, kaže za Danas Biljana Stojković, profesorka i kandidatkinja koalicije "Moramo".
Stojković: Vučić se kroz svoja usta obraća Evropljanima, a kroz Vulinova Srbima
Foto: 021.rs
Jedan nam govori da je osetljivi proevropski političar, a drugi da u Evropi vlada antisrpska politika, napominje ona.
"Do sada je ovo šizofreno postupanje dovelo do uspešnog održavanja na vlasti Vučića uz podršku EU - Vulin se obraća Srbima, a Vučić Evropljanima", kaže za Danas Biljana Stojković.
Stojković je komentarisala istovremene, i u određenoj meri oprečne ocene predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i ministra policije, Aleksandra Vulina, u vezi sa nacrtom rezolucije Evropskog parlamenta, gde se od ovdašnjih vlasti do sada u najeksplicitnijem i najoštrijem tonu traži da Srbija uvede sankcije Rusiji,
 
Dok je Vulinov komentar sažet u rečenici da je ova rezolucija još jedan u nizu razloga zbog čega smatra da Srbiji nije mesto u Evrpskoj uniji, Vučić se požalio da Srbija trpi strašne pritiske i plaća veliku cenu jer ne uvodi sankcije Rusiji. 
 
"Poenta je da se javnost u Srbiji pripremi na uvođenje sankcija Rusiji, ali tako da se stvori predstava ogromne muke na kojoj je predsednik SNS-a. Bilo je jasno od početka evropskih sankcija Rusiji da će i Vučić uraditi isto nakon izbora, ali su za to potrebni već ustaljena drama i uobičajeni performans", kaže sagovornica Danasa.
 
Međutim, dodaje ona, Vučić se ne obazire na činjenicu da će njegov scenski nastup rezultovati još većim antievropskim sentimentom među građanima.
 
"Važan mu je isključivo rejting u Srbiji",zaključuje Biljana Stojković.
  • Mojsije

    22.04.2022 17:22
    Ju ju
    Jedna pametna zena koja od takvih kakav je Vucic, Vulin i ... ne moze da dodje na red i kaze ono sto velika vecina u ovoj zemlji i misli.
  • Djekson

    22.04.2022 14:03
    Gospodja
    Gospodaja se Bavi Vucicem
    Plan i Program je Vucic
    Ostalo je sve uredu
    Samo Vucic
  • @A

    22.04.2022 11:55
    "A gospoja je? Koliko ja vidim i čujem, ona svoja usta uopšte ne upotrebljava."

    Profesorka je bila predsednički kandidat ispred koalicije Moramo na poslednjim izborima.
    Kao predavač na fakultetu bukvalno živi od toga što govori.
    Fakulteti su ustanove gde se ljudi obrazuju, možda ste nekad krečili neki ili popravili wc.
    Nadam se da sam pomogao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.