Srbija u Beloj kući podržala Deklaraciju o budućnosti interneta

Srbija je podržala Deklaraciju o budućnosti interneta predstavljenu na skupu u Beloj kući, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.
Srbija u Beloj kući podržala Deklaraciju o budućnosti interneta
Foto: Pixabay
Na skupu koji su organizovale SAD, u saradnji sa Australijom, Japanom, Velikom Britanijom i EU, Srbiju je putem video veze predstavljao direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.
Skupu u Beloj kući prisustvovao je i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.
Srbija deli uverenje da digitalne tehnologije poseduju snažan potencijal za promociju demokratije, mira, održivog razvoja, vladavine prava i osnovnih ljudskih prava i sloboda, navodi se u saopštenju.
 
Srbija takođe deli ciljeve definisane u Deklaraciji za budućnost interneta, koji se odnose na poštovanje univerzalnih vrednosti i principa, poput otvorenog, slobodnog, pouzdanog i bezbednog globalnog interneta u budućnosti, dodaje se.
 
"Imajući u vidu da Srbija iskreno podržava principe o budućnosti interneta definisane u ovoj Deklaraciji, od zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda, preko inkluzivnog pristupa internetu i jačanja poverenja i bezbednosti u digitalnom ekosistemu, koristimo ovu priliku da zvanično izrazimo našu podršku Deklaraciji za budućnost interneta", izjavio je Jovanović na skupu.
 
Na sastanku u Beloj kući učestvovali su resorni ministri iz drugih država, predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici globalnih internet organizacija i drugih grupa koje se bave ljudskim pravima i zaštitom na internetu.
  • Anonimus

    28.04.2022 21:17
    Dva "frajka" po zadatku jednog Sajka. Život je lep kad padne noćna tama.
  • Zbunjen građanin

    28.04.2022 21:08
    Marko Đurić, tapšač, "iskreno podržava principe o budućnosti interneta definisane u ovoj Deklaraciji, od zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda, preko inkluzivnog pristupa internetu i jačanja poverenja i bezbednosti u digitalnom ekosistemu"?!

    Ma 'ajte molim vas ....
  • Mihajlo

    28.04.2022 19:53
    Digitalna lična karta
    To če u praksi značiti da će svako morati da se prijavi sa ličnim podacima kako bi koristio internet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.