Dvoje svedoka saslušano u nastavku suđenja Koluviji, negirali aplikaciju "Razgovor"

Suđenje vlasniku plantaže "Jovanjica" Predragu Koluviji i ostalim optuženim za proizvodnju marihuane na tom imanju nastavljeno je danas u Specijalnom sudu.
Dvoje svedoka saslušano u nastavku suđenja Koluviji, negirali aplikaciju "Razgovor"
Foto: 021.rs
Saslušano je dvoje svedoka, zaposleni na tom imanju, koji su negirali da su u svojim službenim telefonima imali kriptovanu aplikaciju "Razgovor".
Šef transporta u "Jovanjici" Mirjana Arsić rekla je da je, kao i većina zaposlenih, dobila službeni telefon marke "Blekberi" i da na njemu nije imala "Razgovor", ali da je tu aplikaciju imala pre, na privatnom telefonu.
Sa tog privatnog telefona je, kako je ispričala, samo jednom komunicirala sa Koluvijom, preko aplikacije "Telegram", jer je "nešto bilo sporno povodom prve plate".
 
Upitana gde joj je sad službeni telefon, Arsić je rekla da ga je koristila i posle hapšenja Koluvije 13. novembra 2019, ali da joj je dve godine kasnije pao i polomio se, i sad je kod njenog prijatelja Božidara Cvetkovića, takođe zaposlenog u "Jovanjici", koji je pokušavao da ga popravi.
 
Ona je navela i da nema sačuvanu komunikaciju sa Koluvijom na privatnom telefonu, kao i da mu nikad nije slala šifrovane poruke, a da na "Blekberiju" nije imala instaliran "Razgovor".
 
Svedok Saša Grnčarski, koji je bio šef voznog parka "Jovanjice" od septembra 2019. godine do 13. novembra, kada je uhapšen Koluvija, rekao je da mu je službeni telefon "verovatno" ostao na radnom mestu, kao i neke lične stvari, kad je policija tamo upala.
 
"Zaboravio sam ga, zateklo me kao u nekom filmu, u životu to nisam doživeo", rekao je on, objašnjavajući da ga je policija smestila na zadnje sedište automobila BMW, pored Koluvije, koji je imao ruke vezane lisicama iza leđa, i tu su bili oko tri sata, da bi ga posle prebacili u trpezariju firme, i tu je bio do 23 časa.
 
Odbrana Koluvije zatražila je da se kao svedok sasluša tadašnji zamenik načelnika Službe za specijalne istražne metode MUP Tomislav Radovanović, ali se postupajući tužilac tome usprotivio, tvrdeći da je taj policijski oficir svojim izjavama u javnosti sebe diskreditovao u ovom slučaju.
 
O svedočenju Radovanovića odlučiće sudsko veće, a sledeće ročište zakazano je za 9. jun.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.