Učenicima iz Srbije šest medalja na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Na 39. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO), koja se od 4. do 9. maja održava na Kipru, učenici iz Srbije osvojili su šest medalja, od kojih je jedna srebrna i pet bronzanih.
Učenicima iz Srbije šest medalja na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi
Foto: Pixabay

Mateja Vukelić osvojio je srebrnu medalju, dok su se bronzanom medaljom okitili Gvozden Lapčević, Novak Stijepić, Igor Engi, Vasilije Ivanović i Vukašin Pantelić, saopšteno je iz srpskog tima na BMO.

Svi su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 57 učenika iz deset zemalja u okruženju, dok je u nezvaničnoj konkurenciji nastupilo još 36 učenika iz šest zemalja sveta, koji su učestvovali kao gostujući takmičari.
  • Maki

    08.05.2022 08:19
    BRAVO
    Svaka čast, vrednoj i pametnoj deci. To je njihov veliki uspeh, a samim tim i ponos nacije. To je tako kod nas vekovima.
    A šta je sa ostalom decom koja propadaju (pogotovo od 4. do 8.razreda) u zastarelom obrazovnom sistemu, u glomaznim odeljenjima, u loše organizovanoj nastavi ,u besmislenim predmetima,(građansko vaspitanje, slobodne aktivnosti, verska nastava, informatika koja se radi po starom beskorisnom programu,...)
    Da li se iko zapitao koliko nastava može biti zanimljiva nekom učeniku, ako 8 godina idu u isto odeljenje i uče po istom programu i budući umetnici, i matematičari, i jezičari, i prirodnjaci? Da li se možda mogao preuzeti model iz naprednijih obrazovnih sistema u kome se svake 3 godine učenici grupišu prema afinitetima (ne muče se svi zajedno učeći po programu koji nije po meri ni jednog deteta).
    U osmogodišnjim školama učenici postaju problematični jer ne mogu više da slušaju ono što ih ne zanima i za šta nemaju afiniteta. Da se iko bavi time? Lakše je reći da nam deca ne valjaju! Pa kakvi smo onda mi ako nam deca ne valjaju? Čija su ta deca? Verovatno postoje razlozi za to njihovo ponašanje. Kažu celo odeljenje je problematično. Da li se iko zapita: Zašto? Krive se deca, krive se odeljenski starešina,...
    Da li ovako bombastično biva objavljena vest o nekim učenicima kojima matematika baš i ne ide, ali su ostvarili izuzrtne rezultate u nekim drugim oblastima( a da to nije matematika ili sport).
    Mnogo dece ide u osnovnu školu "čekajući da to prođe".
  • Roditelj

    08.05.2022 06:26
    Bravo
    Cestitamo vam nasa pametna deco!
  • Lejla

    08.05.2022 02:06
    Bravoooo
    Kakvi momci! Malo vise prostora za ovakvu decu , molim vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija