GDF: Parada Besmrtni puk licemerje i putinovska izmišljotina u kojoj marširaju desničari

Građanski demokratski forum ocenio je kao licemerno da ambasada Rusije poziva na paradu Besmrtni puk u čast Dana pobede nad fašizmom, dok "Rusija gazi suverenu Ukrajinu".

GDF je saopštio da je "ovaj rat usmeren protiv Evrope, slobode i demokratije, svih onih vrednosti koje su označavale antifašizam".

"Upravo zbog toga (ruski predsednik Vladimir) Putin nije samo uništio budućnost velikom ruskom narodu, on mu svojim agresivnim ratom, kao i strašnim zločinima koji su počinjeni, oduzima i prošlost. Milionske sovjetske, a pre svega ruske, ukrajinske i beloruske žrtve u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu, sada su zgažene, jer Rusijom danas vlada tiranin koji vodi rat protiv najveće evropske države", naveo je GDF.

Poručio je ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan Harčenku da mu deo Srbije koji "nije porobljen gebelsovskom propagandom niti kupljen novcem NIS-a" neće dopustiti manifestaciju koju su ocenili kao "putinovsku izmišljotinu iz 2011. u kojoj marširaju desničari, ksenofobi, mrzitelji Evrope i šovinisti".

  • Nebojsa

    09.05.2022 16:19
    "Kada već pišu, zamolio bi da nam objasne; Čemu služi NATO?"
    Zvanicna narativa je da zastiti Evropske drzave upravo od ovoga sto Rusi rade Ukrajini. Mozes da tvrdis da je samo izgovor, ali ga je Putin opravdao, i nema sanse da bilo koju osobu izvan balona Ruskog agitpropa ubedis da nije tako. Podrska ulaska Finske u NATO je decenijama bila oko 20%. Od pocetka invazije na Ukrajinu je preko 60%, i sigurno ce uci. Slicno je i u Svedskoj. To su jos 2 zemlje koje nikad nikakve veze sa NATO nisu zelele da imaju koje sad ulaze zbog sopstvene zastite.

    "Šta to Rusiji od bilo kojih resursa fali da bi morala nekoga da napada?"
    Kad je imperijalistima trebao racionalan razlog da napadnu bilo koga? Napada zato sto je gnjida i zato sto mu se moze.
  • Nebojsa

    09.05.2022 16:00
    @Станко
    Rusi oslobadjaju Evropu od fasizma isto kao sto Ameri sire Demokratiju po Bliskom Istoku.
  • Mastodont

    09.05.2022 11:22
    @Прави Лиманац

    Potpuno ti verujem da ti je deda obišao sve kafane na navedenim lokacijama. Ko zna, možda se tom prilikom stvarno toliko unezverio od alkohola da je i sam poverovao da je to bilo za vreme rata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.