Sprečen pokušaj šverca pet ikona, pokrenut postupak protiv Rumunke

Carinici su 7. maja na ulazu graničnog prelaza Đerdap otkrili i zaplenili pet ikona za koje se pretpostavlja da datiraju s kraja 18. i početka 19. veka.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu pristigao audi A4, italijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljala rumunska državljanka koja se vraćala u Italiju, gde živi i radi.

Na pitanje carinika šta ima da prijavi, putnica je rekla da sa sobom nosi samo lične stvari, ali je detaljnim pregledom utvrđeno da to ne odgovara istini, navode u Upravi carina.
Naime, carinici su primetili da se na zadnjem sedištu automobila nalaze neki predmeti koji su umotani u ćebad, a ubrzo je utvrđeno da je reč o antikvitetnim ikonama rađenim na drvetu.
 
Osim dve ikone Bogorodice, otkrivena je i ikona Svetog Nikole, kao i dve ikone sa prikazima iz Hristovog života.
 
Svi neprijavljeni antikviteti privremeno su zadržani do okončanja postupka pred nadležnim prekršajnim sudom u Negotinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.