FOTO Vesić: Spomenik Đinđiću sledeće godine - hvala Vučiću

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će spomenik Zoranu Đinđiću biti postavljen u Beogradu iduće godine, na dvadesetogodišnjicu od ubistva premijera Srbije.
FOTO Vesić: Spomenik Đinđiću sledeće godine - hvala Vučiću
Foto: 021.rs
Kako je naveo, takvo odavanje počasti bio je predlog Aleksandra Vučića. 
 
"Taj njegov predlog je bio veliki civilizacijski iskorak u političkim odnosima u Srbiji, jer Vučić i Đinđić nisu bili politički istomišljenici. Time pokazujemo da poštujemo jedni druge", rekao je Vesić za TV Pink.

Vesić je istakao da je "kao prijatelj i saradnik Đinđića veoma zahvalan Vučiću na tome".
 

Kako je Vesić rekao, Vučića i njega, kao nekog ko je prihvatio da to realizuje, "napadali su oni koji su imali priliku da podignu spomenik Đinđiću, ali nisu to učinili iako su bili u vlasti i pripadali Đinđićevoj stranci".
 
On je potvrdio da će spomenik biti na Studentskom trgu, na lokaciji između Filozofskog fakulteta na kojem je Đinđić studirao, i stana gde je živeo.
 
Podsetivši da su na konkursu pobedili Mrđan Bajić i Biljana Srbljanović, Vesić je rekao da je spomenik u obliku prekinute strele i da će se čuti izbor Đinđićevih govora kad se spomeniku približite.
  • Naslovni dodatak

    13.05.2022 18:51
    I Petru Dobrnjcu!
  • aleksandar

    13.05.2022 14:12
    BGD 011
    ovaj laže kao pas , nikada to Vučko nije rekao nikad ! To je Nikolić rekao na pitanje da li mu je žao što ga ubiše , nije mi žao ! Zbog toga nisam glasao za njega , samo da je ostao Tadić sa ove distance gledajući verovatno bi bili težak bankrot , a ovako prvi u Evropi 2 godine zaredom ...
    živela Srbija !
  • Мирко

    13.05.2022 13:53
    Избори...
    Сви избори у Србији су демократски, од кад је уведен вишестараначки систем политике(прелетавање).
    Он је био смо први изабрани премијер од стране дос-оваца, на челу странке из које су сви његови сарадници побели и основали своје комби странке и та странка има само име демократска, све остало је лични интерес. Косе ватром игра опече се.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.