Ponoš: Principijelno sam protiv sankcija, ali treba imati u vidu interese građana

Drugoplasirani kandidat na predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je da je "Srbiji mesto u Evropi i treba da se ponašamo racionalno, u skladu s tim ciljem".

Treba, smatra Ponoš, da vučemo poteze koji nas primiču tom cilju, a ne udaljavaju, čak i kad se taj cilj pomera.

"Prilično je izvesno da bi nas odbijanje sinhronizacije sa Evropskom unijom dodatno možda i nepovratno udaljilo od tog cilja", rekao je Ponoš u intervjuu za današnji list Politika.

On je naveo da je "principijeno protiv sankcija jer one dugoročno pogađaju građane, a bar kratkoročno ojačavaju režim".
 
"Medutim, treba imati u vidu naše interese, interese naših građana. Srbija i njeni građani, kao i dobar deo Evrope, trpe štetu", rekao je Ponoš, ocenivši  da će  "uvođenje sankcija, kao i neuvođenje, imaće posledice po nas".
 
On je rekao da je "samo pominjanje mogućnosti da pokrene formiranje nove političke organizacije izazvalo podozrive komentare i vlasti i dela opozicije".
 
"A ne bi se baš reklo da je politički prostor toliko kvalitetno popunjen i da nema prostora za nove ideje, nove organizacije i drugačiji stil rada koji bi pokrenuo i ljude koji nisu bili voljni da se angažuju u postojećim organizacijama. Zbog svega navedenog, a ne samo zbog 700.000 glasova (koje je dobio na predsedničkim izborima), biće nove organizacije i novih ljudi u politici. Forma nije bitna", rekao je Ponoš na pitanje novinara da li će osnovati patiju ili pokret.
  • Лиманац

    17.05.2022 09:06
    Интерес грађана је да се санкције не уводе.
  • Dejo 74

    16.05.2022 15:39
    Nemam svoje ja
    Piškim ili kakim
  • NS

    16.05.2022 10:29
    Svako svoj narod treba da stit
    Bravo gospodine Ponos.
    Ako ce nam biti" desrt puta bolje" treba uvesti sankcije Rusiji.
    Pa i Putin u Ukrajini brani svoj narod. Tako kazu. Pa zasto ova vlast ne brani svoj narod tako da mu bude bolje,a bez prolivanja krvi. Zivot je najvredniji. Dobar i bolji zivot je jos vredniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija