Počinju prijave mladih za 100 evra državne pomoći

Mladi od 16 do 29 godina od danas do 31. maja mogu da se na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs prijave za 100 evra pomoći države koja će biti isplaćena 1, 2. i 3. juna.
Počinju prijave mladih za 100 evra državne pomoći
Foto: 021.rs

Ministar finansija Siniša Mali ranije je napomenuo da pravo na prijavu imaju mladi koji se nisu prijavili u prvom krugu, a oni koji su se već prijavili ne moraju to ponovo da čine.

Objasnio je da se novi proces prijave otvara za one koji su u meduvremenu napunili 16 godina, ili su na neki drugi nacin stekli to pravo, odnosno ukoliko su prošlog puta imali pravo, ali nisu želeli da ga iskoriste.

Mali je naveo da je u prvom krugu isplate, po 100 evra dobilo 1.059.425 mladih.
 
Ministarstvo finansija saopštilo je da je u prijavi potrebno da se navede broj lične karte, JMBG i račun u banci u kojoj želite da primite 100 evra.
 
Ukoliko osoba nema račun u banci, bira samo naziv banke, a Ministarstvo će u njegovo ime otvoriti privremeni račun u toj banci, a novac će moći da podigne uz neki od ličnih dokumenata.
  • Goca

    16.05.2022 17:31
    Nova lk
    Da li neko zna treba li se ponovo prijaviti ako je novi broj lk?
  • Piško

    16.05.2022 12:08
    ...
    Ovi paceri sad kad sruše ekonomiju na jesen, trebaće vam dvadeset puta toliko.
  • Imre

    16.05.2022 10:42
    Ide zima
    Potrebno je uvesti ORA( omladinske radne akcije) kao i studentske zadruge,u poljoprivrednim radovima na ubiranju plodoba u pobrtarstvu i vocarstvu kod registrovanih polj.gazdinstava.Smestaj,sa ishranom od mesec dana u jednoj smeni,ucesnici bi bili angazovani za rad gde bi satnica bila 250 din + 50 din.za ORA.Poted rada od 7-8 h po podne organizovati sport,predvojnicku obuku i zabavu.Na kraju meseca drzava da svakom ucesniku isplati 300 evra+ troskovi smestaja,predvojnicke i zabavnih aktivnosti.Smestaj po zainteresovanosti opstina oko organizacije smestaja,ishrane i potrebe za radom kod polj.gazdinstava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.