Analitičar Radić: Iza dojava o bombama najverovatnije stoje mangupi podstaknuti pretnjama Er Srbiji

Iza učestalih dojava o podmetanju bombi u škole, tržne centre i druge ustanove najverovatnije stoje mangupi u našim redovima koje su na te akcije podstakle organizovane pretnje upućivane Er Srbiji.

Ovo ocenjuje vojni analitičar Aleksandar Radić.

On je za agenciju Beta rekao da je iza pretnji o postavljanju eksplozivnih naprava na letovima Er Srbije ka i od Rusije, stajalo "strano delovanje" dok je kod masovnih dojava o bombama u školama u pitanju "drugi domen".
"Tu već možemo tražiti mangupe u našim redovima. Iza masovnih pretnji najverovatnije stoji grupa pojedinaca koje su podstakle pretnje upućivane Er Srbiji, a koje su imale jasan politički motiv", kazao je Radić.
 
Ocenio je i da odgovorni za pretnje o postavljanju bombi u škole moraju biti oštro sankcionisani.
 
"Mora se na njihovom primeru pokazati da takve pretnje podrazumevaju oštre kazne", dodao je Radić.
 
Jutros je u 97 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, kao i na niškom aerodromu Konstantin Veliki, prijavljeno da su postavljene eksplozivne naprave a policija je posle kontradiverzionih pregleda utvrdila da su sve dojave bile lažne.
  • ala vi

    16.05.2022 16:09
    kenj..e
    kao se nista ne zna...a kada neko anonimno preti vucicu odma ga uhapse.....SVE se zna ! samo je propaganda da se o tome cuti !
  • Prota

    16.05.2022 15:58
    Ne tvrdim
    Možda postoji interes za ozakonjenje bezbedonosnih kamera za prepoznavanje lica i ozakonjenu prismotru svakog pojedinca preko interneta. Ali samo spekulišem, ne tvrdim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.