Dojave o bombama širom Beograda

Nakon dojava o postavljenim bombama u beogradskim osnovnim školama, stigla je pretnja da su bombe postavljene na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima i železničkoj stanici.
Dojave o bombama širom Beograda
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Kako piše Blic, pretnje su upućene za Brankov most, Most gazela, Novi železnički most, Most na Adi, Pančevački most, Narodni muzej, Delta Citi, TK Zmaj, Ada Mall, Tržni centar Stadion, Tržni centar Konjarnik, Beogradski zoološki vrt, Javni akvarijum i tropikarijum, McDonald’s Bežanijska kosa, Evrodom beogradski aerodrom, Glavnu stanicu Beograd, predsednikovu kuću, Gradsko veće, svaku elektrana, svaki objekat za prečišćavanje vode, rusku ambasadu.

Dojava o bombi stigla je i na adresu Tržnog centra Stadion u Beogradu, gde je zakazana utakmica fudbalera Voždovca i Partizana u Super ligi Srbije.

Vesić: Dojava da su postavljene bombe u svim pogonima "Vodovoda" 
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su dobili novu anonimnu dojavu da su u svim proizvodnim pogonima "Beogradskog vodovoda" postavljene bombe.
 
"Mi postupamo u skladu sa propisima koji nalažu adekvatno ponašanje i reagovanje u ovakvim situacijama i policija se već nalazi u pogonima vodovoda. Građani ne treba da brinu, jer ćemo obezbediti uredno snabdevanje bez obzira na ove provokacije", rekao je Vesić.
 
On je naveo da "Beogradski vodovod" ima više od 100 pogona i ocenio da je "očigledno da se protiv Srbije vodi sajber rat".
 
Prethodno je u 21 osnovnu školu, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama.
 
Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola, piše Blic.
 
Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini škola, a časovi će se odvijati onlajn.
 
Podsećamo, veliki broj osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Nakon detaljnih provera većine škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.
 
"Mangupi u našim redovima"
 
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenjuje da iza učestalih dojava o podmetanju bombi u škole, tržne centre i druge ustanove najverovatnije stoje "mangupi u našim redovima" koje su na te akcije podstakle organizovane pretnje upućivane Er Srbiji.
 
On je rekao da je iza pretnji o postavljanju eksplozivnih naprava na letovima Er Srbije ka i od Rusije, stajalo "strano delovanje" dok je kod masovnih dojava o bombama u školama u pitanju "drugi domen".
 
"Tu već možemo tražiti mangupe u našim redovima. Iza masovnih pretnji najverovatnije stoji grupa pojedinaca koje su podstakle pretnje upućivane Er Srbiji, a koje su imale jasan politički motiv", kazao je Radić.
  • ?

    16.05.2022 21:27
    ?
    Ruska agentura stoji iza ovoga?!
  • Ovo mogu biti

    16.05.2022 20:00
    Opasne igre
    Ako je neko siguran da prepoznaje ciji je ovo rukopis, mogao bi da bude siguran da sve to moze i da bude istina i teroristicko delo neki drugi put! Kao i prica o "cobanu i vuku"!
    A ako je ovo izgovor za sveopstu kontrolu i za pojacanu strahovladu, onda to nije pravi put za EU! Onda su izlisne price kojima nas udavise o "zabi koju treba progutati"!
    Ili je to sve - samo rat u njihovim sopstvenim redovima?
  • Hm

    16.05.2022 19:39
    Hm
    Smislio onaj što najviše kuka kako cemo na zimu. Ko ne zna da se odluci na kojoj stolici da sedi. Odluci se vec jednom! Olakšaju svima. Budi muško!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija