Hil: Otvoreni Balkan ima potencijal da privuče još više inostranih ulaganja

Inicijativa Otvoreni Balkan ima potencijal da aktivira celokupni ekonomski potencijal ovog regiona i privuče još više inostranih ulaganja, ocenio je američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil.
On je razgovarao sa privrednicima u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji.
 
Predsednik Američke privredne komore Stefan Lazarević i Hil naglasili su značaj daljeg napretka Srbije u pridruživanju Evropskoj uniji i naveli da će Sjedinjene Države nastaviti da pružaju podršku Vladi Srbije u svim važnijim reformskim procesima kojima se dodatno unapređuje poslovno okruženje.
"Srbija je postala ključna investiciona destinacija u Evropi. Američke kompanije su u Srbiju uložile više od četiri milijarde dolara i zapošljavaju više od 20.000 radnika. Postoji veliki potencijal za dalji rast", naglasio je Hil.
Hil je dodao da je uveren u nastojanja Komore da podrži američke vrednosti, uključujući stvaranje jednakih tržišnih uslova za sve privrednike, kao i unapređenje transparentnosti, vladavine prava, digitalizacije, energetske diversifikacije i zaštite životne sredine.
 
"To su načela koja će pomoći Srbiji ne samo da privuče nove kompanije, već i da postane članica EU, najvećeg trgovinskog bloka na svetu", ocenio je Hil.
 
Lazarević i Hil podržali su regionalnu ekonomsku saradnju kroz inicijative kao što je Otvoreni Balkan, čiji je cilj smanjenje prepreka za trgovinu i putovanje između zemalja u regionu, navodi se u saopštenju.
 
Lazarević je ocenio da inicijativa Otvoreni Balkan predstavlja veliku podršku procesu pridruživanja EU, a Komora će se postarati da bude konstruktivan partner i pomogne da se uklone sve prepreke. Američka privredna komora nastaviće da bude aktivan i konstruktivan partner Vladi Srbije u prioritetnim reformskim oblastima koje ćemo definisati u saradnji sa novom Vladom, zaključio je Lazarević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.