Prikupljena sredstva za lečenje malog Vukana, mališan otputovao u Budimpeštu

U poslednjem trenutku prikupljena su sredstva za lečenje devetomesečnog Vukana Stoiljkovića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa.
Vukan je zahvaljujući mnoštvu humanih ljudi uspeo da otputuje u Budimpeštu gde bi trebalo da primi terapiju, objavio je RTS.
Samo dan pred zakazani termin za prijem u bolnicu u Budimpešti, Vukanu je nedostajalo još oko 100.000 evra, ali su građani odgovorili na apele i novac je prikupljen.
Od pre dva meseca, od kada se saznalo da i devetomesečni Vukan Stoiljković boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo lečenje potrebno 2,5 miliona evra, pomogli su mnogi humani ljudi, objavio je RTS.
 
Zahvaljujući njima, Vukan je krenuo u skoro poslednjem trenutku za Budimpeštu, kako bi primio najskuplji lek na svetu i pobedio spinalnu mišićnu atrofiju.
 
Za danas mu je zakazan prijem u bolnici u Budimpešti.
  • Mirka

    18.05.2022 15:09
    Dusa mala neka mu bude sa srecom da ozdravi.Treba pomagati onima kojima treba pomoc a ne Ukrajini
  • Damjanov Zelenko

    18.05.2022 14:57
    Treba pomoci i to je lepo. Ali evo vam hipoteticka situacija koja mozda i nije daleko od realnosti. Vranje je mala sredina, svi se znaju pa se verovatno zna i ocekuje kako ce ko da glasa. Sta mislite, pogadjamo samo, ciji su oni glasaci? Njegovi? Licitiram na opciju vrlo verovatno. Pa jel se mama Ivana zahvaljivala drzavi na Spinrazi iako taj lek pokriva RFZO, dakle pripada im automatski. I sad zamislite paradoks - mi svi pljujemo po drzavi sto se pravi blesava a onda doniramo i saljemo sms za nekoga ko je mozda svojim glasom doprineo takvom stanju. A kad zagusti ne traze od drzave nego narode pomagaj. I ko tu ispadne lud? Naravno sve je ovo cista pretpostavka, fantazija, ne treba uzeti za ozbiljno... Malome svako dobro.
  • Dusan

    18.05.2022 13:16
    Ovo su glavne vesti
    Hvala dobrim ljudima i svima koji su pomogli i hvala dragom Bogu da je uz ovo medeno dete. Da nam ozdravis Vukane i da budes divan i dobar covek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.