Kladionice izbacile kvote za ministre: Vesić viđen za šefa policije

Izbori za Narodnu skupštinu još nisu ni završeni, nova Vlada Srbije prema svemu sudeći neće biti formirana pre septembra, ali se u kladionicama već vode žestoke bitke za nove ministre.
Kladionice izbacile kvote za ministre: Vesić viđen za šefa policije
Foto: 021.rs
"Blic" piše da se kvote na članove buduće Vlade Srbije menjaju iz nedelje u nedelju, a interesantno je da u najnovijoj ponudi ne postoji opcija klađenja na budućeg premijera.
Da li zbog toga što bukmejkeri znaju nešto što mi ne znamo, ili im nije odgovaralo u ovom momentu da izađu sa "kandidatima", tek oni koji smatraju da su dobri poznavaoci političkih prilika mogu da se klade na šest budućih ministara, gradonačelnika i gradskog menadžera Beograda.
Ono što je već na prvi pogled interesantno jeste činjenica da su uprkos pobedi SNS na izborima, osim kandidata iz SPS, ponuđene i kvote na pojedine ljude koji su bili na listi Ujedinjene opozicije, ali i koalicije Nada.
 
Pet kandidata za ministra policije
 
Ako je suditi po kladionicama, najinteresantnija će biti trka za mesto budućeg ministra policije.
 
Naime, kako piše Blice, sa kvotom 1,80 trenutno su poravnati aktuelni ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i lider SPS Ivica Dačić, koji je takođe svojevremeno obavljao ovu funkciju.
 
Međutim, interesantno je da je očigledno veoma ozbiljno u igri i jedan od najuticajnijih ljudi u taboru naprednjaka, Goran Vesić, sa prilično malom kvotom 3,00.
 
Ipak, prema mišljenju kladionica, Vesić je prema svemu sudeći "čovek za sve uloge", pošto se njegovo ime spominje među potencijalnim kandidatima za ministra policije, ali i gradonačelnika i gradskog menadžera Beograda.
 
Da uprkos pobedi SNS nije isključena neka kooperacija sa opozicijom, svedoče prilično niske kvote na Miloša Jovanovića (DSS) - 5,00 i Mariniku Tepić (SSP) - 8,00 kao potencijalno nove čelnike Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Dve žene u "trci" za ministarku zdravlja
 
Prema bukmejkerima Danica Grujičić je već viđena za novu ministarku zdravlja (1,30), najvećeg protivkandidata ima u Dariji Kisić Tepavčević (3,00), dok se znatno manje šanse daju aktuelnom ministru Zlatiboru Lončaru - 5,00.
 
A ako volite hazard, tu je i ponuda na Branimira Nestorovića. Ukoliko bi on postao ministar, na svaki uloženi dinar dobili biste čak 15.
 
Stari - novi kadrovi
 
Kladionice očekuju da na svojim funkcijama i u novom sazivu Vlade Srbije ostanu Maja Gojković (kultura), Vanja Udovičić (sport), Maja Popović (pravda) i Nikola Selaković (spoljni poslovi).
 
Kvota na Maju Gojković je samo 1,5, a kao protivkandidati kladionice su izdvojile Lazara Ristovskog (5:1), Mikija Manojlovića (15:1) i Sinišu Kovačevića (30:1).
 
Situacija je mnogo manje izvesna, čini se, kada je Ministarstvo sporta u pitanju jer je kvota na Vanju Udovičića 2,00, a u igri su bivši selektor tenisera Bogdan Obradović 3,00, nekadašnji košarkaš Marko Kešelj sa 5,00 i još jedan vaterpolista, ali iz opozicionih redova - Danilo Ikodinović 10,00.
 
Ministar kulture
 
Maja Gojković 1,50
 
Lazar Ristovski 5,00
 
Miki Manojlović 15,00
 
Siniša Kovačević 30,00
 
Ministar omladine i sporta
 
Vanja Udovičić 2,00
 
Bogdan Obradović 3,00
 
Marko Kešelj 5,00
 
Danilo Ikodinović 10,00
 
Ministar pravde
 
Maja Popović 2,00
 
Vladimir Đukanović 3,00
 
Miloš Jovanović 5,00
 
Vladimir Gajić 25,00
 
Ministar spoljnih poslova
 
Nikola Selaković 1,40
 
Ivida Dačić 5,00
 
Vuk Jeremić 20,00
 
Borko Stefanović 20,00
 
Ministar unutrašnjih poslova
 
Aleksandar Vulin 1,80
 
Ivica Dačić 1,80
 
Goran Vesić 3,00
 
Miloš Jovanović 5,00
 
Marinika Tepić 8,00
 
Ministar zdravlja
 
Danica Grujičić 1,30
 
Darija Kisić Tepavčević 3,00
 
Zlatibor Lončar 5,00
 
Branimir Nestorović 15,00
 
Ministar u vladi
 
Aleksandar Vulin 1,05
 
Siniša Mali 1,05
 
Milan Krkobabić 1,05
 
Nikola Selaković 1,15
 
Branko Ružić 1,15
 
Gradonačelnik Beograda
 
Aleksandar Šapić 1,75
 
Goran Vesić 1,80
 
Ana Brnabić 2,35
 
Toma Fila 3,50
 
Gradski menadžer Beograda
 
Aleksandar Šapić 2,0
 
Goran Vesić 2,50
 
Irena Vujović 2,50
  • Koviljka

    20.05.2022 15:57
    Kladionice...
    Ovi kao na vrtuljku, vrtešci, karuselu.... samo se isti vrte u krug! Samo u Srbistanu, moguće! Bar da se tako dobro i brzo zavrti te da ih iskaltaputira!
  • Prijavi inspektor

    19.05.2022 20:37
    Hari
    Kvalifikovan jer je završio srednju pandursku, zna se i sa milicajcima i kriminalcima, materijalno obezbeđen od Zvezdine uprave, voli da uređuje i kontroliše, hoće i može i on da postane pukovnik. Idealan - to je jednostavno tako.
  • zgađen

    19.05.2022 17:47
    Mnogo kandidata, malo dobrih
    Što su borci smešniji, turnir je neuspešniji. Većina kandidata su za brzi zaborav. No, u Srbistanu je praksa da se nominuju samo nekvalifikovani i poslušni. Kladionice treba da organizuju klađenje u vezi brzine propadanja države ako ove gromade sednu u fotelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija