Brnabić: Ne verujem da će brzo doći kraj dojavama o bombama

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne veruje da će brzo doći kraj dojavama o podmetnutim bombama, navodeći da je to "teško zaustaviti jer je dobro organizovano i dolazi iz više zemalja".
Brnabić: Ne verujem da će brzo doći kraj dojavama o bombama
Foto: 021.rs

"U toj borbi učestvujemo 24 časa, danima. Razgovarala sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da održimo sastanak, da se možda napravi jedinstven tim, na primer u Kancelariji za IT upravu ili Ministarstvu unutrašnjih poslova, gde bi sve naše resurse centaralizovali", rekla je Brnabić za TV B92.

Prema njenim rečima, Srbija je prilično uspešna u odbrani od hakerskih napada.
Ona je rekla i da oni koji tvrde da te "dojave donose korist Vučiću i Vladi nisu pri zdravoj pameti".
 
Brnabić je, takođe, odbacila komentare dela javnosti da Vučić menja izjave, ističući da su njegove izjave uvek iste.
 
"Rekao je da će Srbija imati dovoljno hrane, ali da će biti nestašice u svetu. Srbija će imati hranu", rekla je Brnabić.
  • N

    21.05.2022 10:17
    Gledajte kako se krade legalno

    Budžet Srbije samo kroz biorazgradive kese oštećen za oko milion evra godišnje

    21.5.2022
    08:01
    Autor: Julijana Vincan

    Budžet Srbije samo kroz biorazgradive kese oštećen za oko milion evra godišnje

    Neadekvatno tretiranje otpada u Srbiji i negativan uticaj plastike, odnosno njeno gomilanje, predstavlja problem čijih razmera većina ljudi još uvek nije ni svesna.

    Tako su oksodegradabilne kese, koje su u Evropi zabranjene iz više razloga, kod nas proglašene za biorazgradive. Na taj način proizvođači su oslobođeni obaveze plaćanja naknade čime je državni budžet, prema rečima ekspertkinje za upravljanje otpadom Kristine Cvejanov, oštećen za oko milion evra godišnje.

    „Potrošači su ubeđeni da su kese koje plaćaju biorazgradive, jer na njima to i piše, pa zašto bi onda vodili računa da ih ne koriste? Okso kese su zapravo obične plastične kese sa Oxo aditivom za brže raspadanje na sitne komadiće mikroplastike, tako da su još štetnije od običnih, pa su zato u državama članicama EU i zabranjene od 3. jula 2021. godine“, ukazala je Cvejanov.

    Usled nedostatka tretmana iz Srbije se opasan otpad izvozi, a kompanije ove visoke troškove izbegavaju tako što ga prosipaju u vodu, zakopavaju ili odlažu na deponije.

    https://biznis.rs/vesti/srbija/budzet-srbije-samo-kroz-biorazgradive-kese-ostecen-za-oko-milion-evra-godisnje/



  • Drugovi

    21.05.2022 09:30
    Ostavke, ostavke....
  • Hm

    21.05.2022 09:21
    Hm
    Hajde reci da ce biti socijalnih nemira zbog astronomskih cena osnovnih namirnica. Reci nešto pametno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija