USAID i Sida pokrenuli projekat Mediji.Inovacije

Projekat Mediji.Inovacije započeo je svoje aktivnosti odabirom prve grupe organizacija kojima će biti pružena podrška u napredovanju korišćenjem prednosti digitalne revolucije i talasa inovacija.
USAID i Sida pokrenuli projekat Mediji.Inovacije
Foto: Pixabay

Projekat zajednički finasiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju (Sida).

Sa posebnim fokusom na finansijsku održivost u sledećih pet godina, Mediji.Inovacije će raditi sa najposvećenijim akterima iz sektora medija i komunikacija i onima koji žele da svoje organizacije dovedu na novi nivo - inovativne biznise spremne za tržište sa jakim vođstvom, razvojnom strategijom i potencijalom za ulaganja.
"Sjedinjene Države i Švedska partnerski podržavaju projekat Mediji.Inovacije, jer i jedni drugi snažno verujemo u važnost slobode govora i slobodnog pristupa javnosti tačnim informacijama. Za građane Srbije je od ključne važnosti da imaju bolji pristup tačnim informacijama kroz različite platforme i izvore, kako bi uz pomoć tih informacija donosili odluke koje su ključne za njihov život u današnjem složenom okruženju", rekao je direktor misije USAID-a u Srbiji Deni Robertson.
 
Svečani početak ovog petogodišnjeg projekta održan je u Beogradu, gde su odabrane organizacije imale priliku da predstave svoje razvojne planove. Događaj je okupio više od 50 zvanica iz različitih sektora - novinare, urednike, medije, poslovne stručnjake, menadžere i predstavnike finansijskih, informaciono - komunikacionih i razvojnih industrija.
 
"Za nas, ovaj projekat donosi inovaciju u tradicionalnoj podršci medijima, kombinujući dva jednako bitna cilja švedske saradnje u oblasti razvoja u Srbiji: podržati kompetitivna preduzeća malog i srednjeg obima i
pomoći razvoju slobodnih i nezavisnih medija koji su ključni faktori za demokratski razvoj. Verujem da su naša velika očekivanja samo refleksija zadivljujućeg asortimana veština i kapaciteta koje naši medijski partneri poseduju", rekla je savetnica u Ambasadi Švedske u Srbiji Karin Mekdonald.
 
Projekat Mediji.Inovacije će podržati unapređenje menadžerskih, tehničkih, poslovnih i finansijskih kapaciteta odabranih partnera i omogućiti umrežavanje i partnerstva koja će služiti kao pokretač daljeg razvoja i širenja na tržištu, promovisati korišćenje digitalnih tehnologija i poboljšati pristup finansijskim resursima i njihvo korišćenje.
 
Podrška ovog projekta biće iskorišćena da podstakne razvoj digitalnih proizvoda i drugih usluga koje mogu da olakšaju pristup pravičnim i relevantnim informacijama, kritičkom razmišljanju ili digitalnim veštinama neophodnim za snalaženje i učestvovanje u informacionom svetu 21. veka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.