POKS: Prioritet je dodela posebnog statusa Karađorđevićima i da im se vrati imovina

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žike Gojkovića najavio je da će jedan od prioritetnih zahteva Pokreta u novom sazivu Narodne skupštine biti dodeljivanje posebnog statusa porodici Karađorđević.
"Poseban status bi kraljevskoj porodici Karađorđević omogućio učestvovanje u raznim državnim protokolima, prisusutvovanje na sadnicama Narodne skupštine u posebnim prilikama, učestvovanje u različitim svečanostima i organizaciji istih", rekao je Gojković, preneo je POKS.
On je dodao da će se POKS prilikom predloganja zakona o posebnom statusu kraljevske porodice Karađorđević založiti i za povraćaj imovine Krađorđevićima u njenom izvornom obliku.
Gojković je objasnio da je supstitucija jedan od osnovnih pitanja na kojima POKS i on lično insisitiraju prilikom vraćanja oduzete imovine svim građanima Srbije i da porodica Karađorđević ne može biti izuzetak. 
  • Ljubomir

    26.05.2022 11:47
    Moze im se vratiti imovina kad donesu sve zlato sto su izneli.
  • Nemanja

    23.05.2022 23:48
    God save the...
    Gari, u Vojvodini možeš da vraćaš samo Habzburzima i Esterhazijevim, ako bismo već morali da trpimo krunisane glave i dupeta, nek bar budu neki pedigre a ne ovi luzeri.
  • Dejan

    23.05.2022 20:26
    Tacno
    Ono sto je bilo njihovo do 41g treba da im se vrati.Njihova privatna imovina sto se vodila na njihovo prezime njihovo je.Zasto bi se nekom vracala imovina ,a nekom ne?Tito ako se tako zove gdje je sahranjen ako je privatno vlasnistvo iskopati sahraniti negdje gdje je prikladno.Ljudi traze imovinu koja je njihova koju su oni kupovali pravili i sl.netraze nista sto nije bilo na njihovom imenu u sudu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija