Više od 21.000 vozača vozili pijani, drogiranih bilo više od 1.000

Saobraćajna policija je od početka godine prilikom kontrole saobraćaja otkrila više od 21.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.
Od toga njih 4.100 je imalo više od 1,2 promila alkohola u organizmu i ti vozači su bili zadržani u službenim prostorijama policije, dok je više od 800 vozača imalo preko dva promila alkohola u organizmu, što se tretira kao nasilnička vožnja. 
Saobraćajna policija je otkrila više od 1.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom droge, što je za 60 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, kada je otkriveno 625 vozača pod dejstvom narkotika.
Prethodnih dana, u Srbiji se dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo osam osoba, a dve osobe su zadobile teške telesne povrede opasne po život. 
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da će zbog ovako poražavajućih rezultata i velikog broja stradalih u saobraćajnim nesrećama predložiti da se povede velika nacionalna kampanja, kako bi se i na taj način uticalo na građane da budu odgovorniji u saobraćaju. Takođe, ponovio je, ponovo, da će predložiti da kazne za saobraćajne prekršaje budu više i oštrije, a da se onima koji u pijanom ili drogiranom stanju izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva.
 
Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da će tokom predstojećih vikenda biti angažovani svi policijski službenici koji vrše kontrolu saobraćaja službenim motociklima, a sve u cilju očuvanja bezbednosti na našim putevima. 
  • Znači

    24.05.2022 13:15
    to je cifra samo za "upecane" za volanom. Prava evidencija o broju konzumenata raznih "stimulansa" je nepoznata i može se samo predpostaviti da nam nacija polako "pliva" u alkoholu i opijatima, a i sve je više onih koji se opiru tom poroku pa su ga zamenili klanjanjem i kadjenjem po crkvama.
  • Samo pitam

    24.05.2022 13:01
    I to za nepunih 5 meseci.
    4000 pijanih i 200 drogiranih mesečno.
    135 pijanih i 7 drogiranih dnevno.
    Partokratija i burazerska ekonomija.
    A da pojačaju kontrole, da li bi brojevi rasli?
  • Pravda

    24.05.2022 12:58
    Ova zemlja je imala i zakone koji su se poštovali i policiju koja je radila svoj posao.
    Onda je došla crveno-crna banda i sve poništila.
    Bitna je jedino članska karta, pa bratija i partija sve završava sa dva poziva.
    Zato smo tu gde smo a biće i sve gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.