Dačić očekuje nastavak saradnje sa SNS: U nekim opštinama smo već formirali vlast

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje nastavak saradnje SPS-a i Srpske napredne strake (SNS) i u narednom periodu.
Dačić očekuje nastavak saradnje sa SNS: U nekim opštinama smo već formirali vlast
Foto: 021.rs
Kako je rekao, u nekim opštinama su već formirali zajedničku vlastu, dodajući da je to u najboljem interesu Srbije. 
 
Dačić je za TV Hepi rekao da za socijaliste formiranje nove vlade nije neko sporno pitanje jer su i pre izbora sa naprednjacima imali dogovor kako da na njima nastupe, podsetivši da saradnja dve stranke traje već deset godina.
"Formiranje vlade nije pitanje matematike već ciljeva, deset godina smo u koaliciji i postigli smo mnoge uspehe", rekao je Dačić.
 
On je precizirao i da je rok da Aleksandar Vučić stupi na predsedničku dužnost "fiksni", kao i da u Ustavu piše da zakletvu polaže pred Skupštinom Srbije.
 
"Vučić treba da položi zakletvu 31. maja i stupi na dužnost. Nije precizirano koji je to skupštinski saziv. Biće održana posebna sednica isključivo zbog polaganja zakletve", rekao je Dačić.
Na pitanje o sankcijama Rusiji, on je istakao da se treba čuvati "iracionalnosti", i da se ne sme pristupati sa aspekta "da li volimo Rusiju ili volimo Ameriku".
 
On je naveo da se Srbija nije pridružila restriktivnim merama protiv Rusije i da je to "zvanično politika koju danas vodimo".
 
"Ako se ta situacija bude menjala i šta se bude menjalo to je stvar za razgovore. Srbija mora da vodi računa o svom interesu i da vidi šta je u svemu tome naš interes i kad ostajemo pri ovoj odluci ili ako je menjamo", rekao je Dačić.
On je naglasio da je "bezobrazno da se, neposredno pred susret Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina o gasu, u javnosti imputira" da Srbija samo što nije donela odluku da uvede sankcije Rusiji.
 
Podsetio je i da je Vučić govorio da je pitanje sankcija moralno i političko s ozbirom na dobar odnos Rusije prema Srbiji kao i da je Srbija principijelno generalno protiv sankcija.
  • Okrugli ćošak

    24.05.2022 19:48
    Svetu preti nuklearni rat, nestašica hrane i energenata, gorivo duplo skuplje, zejtin, šećer, brašno - pokradene Robne rezerve. Vazduh nezdrav, deponije na sve strane, voda za piće zagađena, rupe na putevima gore nego kod Rimljana, a frajer samo razmišlja o kadrovskim rešenjima za svoje dupelisce, bilo u Vladi (nepostojećoj), bilo na lokalu. Izmišlja QR kod na nadgrobnim spomenicima. Kad tad će raditi govnjiva motka.
  • Sos

    24.05.2022 16:57
    Sps
    Samo spasavaš sebe a upropastio si SPS . Odlazi u prošlost !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija