Vučić zakletvu polaže 31. maja

Sednica na kojoj će predsednik Srbije položiti zakletvu pred poslanicima za drugi predsednički mandat održaće se 31. maja.
Aleksandar Vučić je 3. aprila pobedio na redovnim izborima sa 58,59 odsto od ukupnih glasova izašlih birača u prvom krugu.
Aktuelni predsednik je mandat započeo 31. maja 2017. godine, kada je svečano položio zakletvu u Domu Narodne skupštine.
Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je ranije da parlamentarni izbori još nisu završeni, i da konačni rezultati mogu biti saopšteni tek nakon ponavljanja glasanja u Velikom Trnovcu 27. maja.
 
Vučević je izjavio da se proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora "konačno" može očekivati početkom juna, nakon čega teče zakonski rok od 30 dana za konstituisanje Skupštine Srbije.
 
Prema njegovim očekivanjima, Narodna skupština će se formirati početkom jula, a "tek nakon toga uslediće unutrastranački i međustranački razgovori" o formiranju Vlade, za šta je krajnji rok 90 dana od formiranja skupštine.
  • Frojd II

    26.05.2022 12:48
    Pozivnice su podeljene, bina je postavljena, fotelje nameštene, hrana i piće obezbeđeni ( sa šećerom i brašnom). Kulina te očekuje i raduje zakletvi.
  • Marko

    26.05.2022 11:55
    Poltroni
    @Aga
    Dzaba se slihtas neces dobiti posao u JP.
  • Aga

    26.05.2022 10:51
    Čestitke
    Našem predsedniku , koji je vratio dostojanstvo , snagu , državnost Našoj Srbiji !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.