Brnabić: Čeka nas izuzetno važan razgovor Vučića i Putina o gasu, uslove određuje ruska strana

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je sutrašnji razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o gasnom aranžmanu od izuzetne važnosti.
Brnabić: Čeka nas izuzetno važan razgovor Vučića i Putina o gasu, uslove određuje ruska strana
Foto: 021.rs
Dodala je da su za Srbiju najvažnije tri teme - količina gasa, cena i sigurnost u snabdevanju.
"Uslove određuje ruska strana. Ono u šta sam sigurna je da će Vučić učiniti sve da obezbedi najbolji mogući ugovor za nas, kao što je to uradio posledni put kad su razgovarali krajem prošle godine", rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije (RTS), navodeći da je obezbeđivanje energenata "jednačina sa mnogo nepoznatih" jer je situacija koplikovana.
Govoreći o količinama gasa koje smo imali ranije, ona je navela da je "naša industrija rasla tako da sada trošimo duplo više gasa nego nekada i želimo da obezbedimo takvu količinu kako bi nastavila da se razvija".
 
"Moramo da obezbedimo i dovoljne energenata da nema restrikcije električne energije, da imamo grejanje. Koliko god da je složena situacija želim da kažem svima da svaki dan dajemo sve od sebe da zimu dočekamo potpuno spremni", rekla je Brnabić.
  • Zebra

    29.05.2022 11:11
    Kako smo jadni! U šta ste nas pretvorili!
  • B

    28.05.2022 17:46
    V
    Dobro je sto Anica ne razgovara...dok "ona"izgovori misao...kriza i 3.svjetski prošli odavno
  • Leptir

    28.05.2022 13:46
    Predsednik će svakako doneti najbolje moguće rešenje u korist svojih gradjana i svoje države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.