Vučić posle razgovora sa Putinom: Ugovor o gasu na tri godine, biće povoljno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o bilateralnim odnosima i ceni gasa.

Vučić je prilikom obilaska skladišta Republičke direkcije za robne rezerve rekao da Srbiju očekuju teška jesen i zima. Po njegovim rečima, Srbija mora da obezbedi dovoljne količine energenata kako bi bila obezbeđena "topla zima za građane", a ukazao je na to da žitna kriza postaje veliki problem za ceo svet.

Kako navodi, sa Putinom je razgovarao i o daljoj izgradnji skladišnih kapaciteta u Srbiji. Vučić kaže i da je sa Putinom dogovorio da cena gasa za Srbiju bude povoljna.
 
"Imali smo veoma dobar razgovor. Najvažnija tema su bili naši bilateralni odnosi. Za nas je bio važan istek gasnog sporazuma posle destogodišnjeg trajanja. Ono što mogu da vam kažem to je da smo dogovorili glavne elemente koji su veoma povoljni za Srbiju. Dogovorili smo da ćemo potpisati ugovor na tri godine, ne na mesec dana kako su neki predviđali. Drugi važan element je da će formula ostati ista, tako da će cena biti veoma povoljna za našu zemlju. Ostaje nam da sa Gaspromom dogovorimo sve o količinama", poručuje predsednik Srbije.
Srbija će, dodaje on, po pitanju snabdevanja gasa imati sigurnu zimu. On najavljuje i da će Srbija plaćati tri puta manje cenu gasu u odnosu na ostatak Evrope. 
 
"U zavisnosti od razgovora sa Gaspromom, moći ćemo da vam kažemo koliko će nas tačno koštati prosečan kubni metar. U svakom slučaju, kad ovo izračunate, to je gotovo tri puta manje nego što će plaćati svi ostali u Evropi. Zimi će to biti i do 12 puta manje", kaže Vučić. 
 
On je u razgovoru sa njim rekao i da se Srbija nada da će mir u Ukrajini što pre biti uspostavljen.
  • Лиманац

    30.05.2022 08:55
    Пијемо сузе друге Србије
    Повољна цена гаса за Србију, можда и најповољнија у Европи, резултат је политике мира и стабилности која се води у нашој земљи, као и братских односа између Србије и Русије.
    Живела Србија!
    Живела Русија!
  • Anarchy

    29.05.2022 21:57
    Vucic je izdajnik
  • Антун Чупак

    29.05.2022 21:12
    По овим коментарима гас је стварно жут,а ја мислио да је гас без боје и мириса (стварно сам дебил)!!!???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija