Brnabić: Sankcije Rusiji ne uvodimo iz principa, a ne zato što smo dobili povoljnu cenu za gas

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da "ne postoji znak jednakosti" između toga što je sa Rusijom dogovorena povoljna cena gasa i toga što Srbija ne uvodi sankcije Rusiji.

"Svi koji nam spočitavaju da ne uvodimo sankcije Rusiji zbog gasnog aranžmana, treba da ih je sramota. Mi ne uvodimo sankcije Rusiji iz principa", izjavila je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je istakla da "sankcije ne doprinose miru već antagonizuju situaciju", kao i da je Srbija bila žrtva sankcija.

Brnabić je rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dogovorom o povoljnoj ceni gasa tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, danas "za Srbiju uradio veliki posao".
 
"Veliku stvar je završio a kako je to uspeo zaista ne znam. On je za Srbiju dobio više i bolje i to pod 100 puta težim okolnostima", rekla je Brnabić, poredeći prethodni Vučićev dogovor sa Putinom, od novembra prošle godine.
 
Navela je da će Srbija plaćati cenu kubnog metra gasa "310 do 340 dolara ili nešto manje", dok su cene na berzi 960 dolara, a očekuje se da "cena gasa zimi ide preko 3.000 i preko 4.000 dolara".
  • Popaj

    31.05.2022 07:37
    Kako te nije sramota?
    Dva pravoslavna naroda ratuju a ti gradis principe na tudjoj nesreci..
  • @Gde

    30.05.2022 15:54
    pa mi živimo u rusko-kineskoj provinciji Srbiji na putu za EU .
  • Andrija Šrek

    30.05.2022 15:16
    Iz PRINCIPA??
    Na današnji dan pre 30 godina, 30. maja 1992. Savet bezbednosti UN usvojio je rezoluciju 757 kojom su tadašnjoj SR Jugoslaviji uvedene sankcije. Za ovu odluku glasalo je 13 članica Saveta bezbednosti UN, niko nije bio protiv, a Kina i Zimbabve su bili uzdržani.
    I DA, i RUSIJA je tada glasala ZA uvođenje sankcija Jugoslaviji!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.