Jovanović: Mladi sa 16 godina da mogu da glasaju

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da "lično podržava ideju" da se glasanje na izborima u Srbiji omogući mladima od 16. godine i da bi trebalo promeniti izborni sistem.
Jovanović: Mladi sa 16 godina da mogu da glasaju
Foto: 021.rs
"Svako glasanje predstavlja odlučivanje o budućnosti - u kakvoj državi želimo da živimo - tako da oni koji će najduže živeti u toj državi imaju i pravo ali i interes da o njenoj budućnosti odlučuju", rekao je Jovanović za Nedeljnik, saopštila je Narodna.
Jovanović je dodao da, međutim, nije dovoljno "samo promeniti broj godina", već je Srbiji potrebna i promena izbornog sistema.
"Građani moraju da znaju koga biraju i da narodni poslanici stvarno budu izabrani od naroda, a ne partijskih rukovodstava. Stoga se pored smanjenja godina za izborno pravo snažno zalažem za novi izborni sistem, a rešenje za koje se zalaže i Narodna stranka je personalizovani proporcionalni izborni sistem", rekao je Jovanović. 
  • Sns

    31.05.2022 10:38
    Bot
    Zabraniti starijim od 65 godina starosti da glasaju. Znamo i zašto.
  • Dejan

    31.05.2022 08:18
    Kurtomurtizam
    Kakve li to samo nonsense oni predlazu. Nigde ne nude konkretnja resenja za pokretanje privrede i zauzdavanje inflacije i prestanak zaduzivanja. Nemaju nikakva resenja za goruce probleme u drzavi a hoce da budu vlast. Ista mantra kao SNS, EU ,tolerancija i ljudska prava i nacionalno i gradjanski... trla baba lan da uhvati 3% pa da da legitimitet rezimu u Skupstini i sedne na budzet.
  • A

    30.05.2022 16:07
    dal' roditelji treba da predhodno upišu decu u stranku, dajuci pismenu saglasnost i dopunsko obrazovanje o politici? Zaista smešna izjava. Pa ni Vulin se nije dosetio da tako nešto predloži.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.