Vučić: Moraćemo da se bavimo sankcijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da sledeća Vlada Srbije bude formirana do kraja jula, i najavio da ćemo "morati da se bavimo sankcijama".
Vučić: Moraćemo da se bavimo sankcijama
Foto: Fonet (Milica Vučković)

"Moramo da se bavimo novim sankcijama i čudima, u kojima opet možemo da budemo oštećeni, pa ćemo moliti naše evropske partnere da nam pomognu", rekao je Vučić u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve za novi predsednički mandat, prenosi N1.

Kazao je da će mu prioriteti u radu biti "mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivnaju, sloboda Srbije, sigurnost, zdravlje, Evorpa, rad, rad i rad".

Vučić je rekao da su se preko Srbije "odvajkada ukrštali interesi" tuđih ambicija.
 
"Da stvari konkretizujem – svet pred našim očima se na dnevnom nivou dramatično menja. Napad na Ukrajinu je prekratnica u međunarodnim odnosima", kazao je predsednik.
 
Prema njegovim rečima, Rusija je želela prekid dominacije zapadne moći, a Zapad da očuva prevlast u svetu i zaštiti međunarodno pravo.
 
I mada je tačno da je napadom na Ukrajinu pogaženo međunarodno pravo, to se desilo desetinama puta i neretko su to radile i zapadne sile, ocenio je Vučić.
 
Kada je podsetio da je SR Jugoslavija 1999. godine "napadnuta bez odluke saveta bezbednosti UN", poslanici su burno aplaudirali.
 
Vučić je rekao da je ponosan na Srbiju koja se ponaša u skladu sa principima međunarodnog javnog prava, i koja to može da osudi nedvosmisleno i jasno, ali je ponosan i na to što u Srbiji, kako je naveo, nema ni rusofobije ni anti-zapadnog ponašanja.
U obraćanju je ispričao kako je sedam sati razgovarao sa "jednim od najvećih evropskih lidera", koji mu je na kraju rekao da Vučiću ostaje da vidi šta može da prihvati i šta će da uradi za mlade u Srbiji.
 
"U pravu je taj veliki lider kada je rekao da moramo da budemo posvećeni budućnosti i šta će biti sa našom decom, jer oni nisu dužni da plaćaju dugove naše generacije", rekao je Vučić.
  • pajo patak

    01.06.2022 18:23
    @Лиманац
    drznuo si se da nam појашњаваш вучића ?
  • Лиманац

    01.06.2022 10:58
    Појашњење
    Србија ће се бавити очувањем самосталног доношења одлука и одговорима на притиске који долазе по питању увођења санкција Русији.
  • VZ

    01.06.2022 10:24
    EU vs 86%SRB
    86% građana Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji. Bojim se, ako ih uvedete, da će se dići i kuka i motika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija