Vesić: Vučić nije mogao da bira pred kojim će sazivom parlamenta polagati zakletvu

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), Goran Vesić, izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić morao da položi zakletvu 31. maja jer mu je tada isticao mandat.
Vesić: Vučić nije mogao da bira pred kojim će sazivom parlamenta polagati zakletvu
Foto: 021.rs

Dodao je da Vučić nije mogao da bira pred kojim će sazivom parlamenta to uraditi.

Vesić je za B92 ocenio kao "glupu" primedbu dela opozicije koji je Vučića nazvao "političkom kukavicom" jer zakletvu za novi mandat nije položio pred novoizabranim poslanicima, među kojima će biti i predstavnika opozicije.
"Na sednici (Skupštine) na kojoj se polaže zakletva, nema rasprave, o tome nema glasanja. Prema tome, ne znam koja je razlika pred kojim se sazivom parlamenta ona polaže. Jedino što možda neko od njih ne bi aplaudirao", kazao je Vesić.
 
Govoreći o aprilskom sastanku predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Vesić je ocenio da je "dobro što je Đilas razumeo da treba da razgovara sa Vučićem" i istakao da ne moraju da o svemu misle isto, ali da uvek mogu da pričaju".
 
"Možemo da pričamo oko nekih vrednosti koje su zajedničke, kao što je ulazak u EU, očuvanje Kosova i Metohije sa svima. Tako da je sa te strane dobro što je (Đilas) promenio svoju politiku. Ima i drugih ljudi koji su menjali politiku, pa su ili ulazili u našu stranku, ili sarađivali sa nama. Uvek je to dobro i to je dobro za političku scenu", kazao je on.
 
Ocenio je da je dobro što se polako menja klima na političkoj sceni, gde "zbog rejtinga" niko iz opozicije nije želeo da razgovara sa Vučićem, te je dodao da za tu promenu delom zaslugu ima i Đilas.
  • Okrugli ćošak

    02.06.2022 18:46
    Veći bi frajer ispao da je zakletvu polagao pred praznim sazivom Skupštine. I bio bi za nijansu zdraviji.
  • 696

    02.06.2022 17:24
    Jedan od mnogih
    Vesić je politička i moralna "gromada" sa izraženim elementima uvlakača. Nije baš kao drug julin, ali ima vremena.
  • White

    02.06.2022 06:49
    Jos jedan u velikom nizu,sa nogicama koje vire napolje. Ipak je to borba za fotelju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija