Sociolog Hajrić: Kulise navodnog zlatnog doba naš nepogrešivi Vođa stalno brani od "neprijatelja"

Kulise tobožnjeg "zlatnog doba", o kojem govori Aleksandar Vučić, tu su da čak i onima čiji životni standard u poslednoj deceniji nije postao bolji sugerišu da svejedno imaju šta da izgube.
Tako ocenjuje sociolog Dario Hajrić. 
"Pošto vladajuća dogma nalaže da je Vođa nepogrešiv, 'zlatno doba' može jedino da nam bude oteto, bilo intervencijom malicioznih stranih sila, bilo podlaštvom varvarskog komšiluka ili rovarenjem unutrašnjih neprijatelja kojima smeta malo institucionalne korupcije i dašak autokratije", rekao je Hajrić za novi broj nedeljnika NIN, na pitanje o proizvodnji strahova i neprijatelja.
Kako Hajrić nastavlja, "kada dođe do havarije u TENT-u, to ne može biti zbog nesposobnosti kadra aminovanog od strane nepogrešivog suverena, tako da je jedino preostalo rešenje to da se desila sabotaža".
 
"Kad im se brdo uruši na auto-put, to nije zato što radove izvode amaterske burazerske firme nego se iza toga kriju fantomi koje će morati da lovi BIA", rekao je Hajrić.
 
"Pošto se Vučić pita za sve, a bezgrešan je, to znači da se problemi mogu javiti samo aktivnim delovanjem apstraktnog Neprijatelja sa velikim 'N'", kaže Hajrić.
 
"Danas su to Kurti i kosovski Albanci, juče su to strane službe koje spremaju nerede u Beogradu, sutra ćemo to možda biti vi i ja, ali Neprijatelj mora da postoji da bi neko imao razlog da brani kulise od rušenja", naveo je Hajrić.
  • Zemlja čudesa

    02.06.2022 12:05
    Ilustracija
    Obratite pažnju na ilustraciju ovog teksta - da li vas podseća na Nemačku iz 30-ih godina prošlog veka? Da, tu se nalazite.
  • G

    02.06.2022 09:22
    G
    Svaka cast,G. Hajricu! Ali ovo je Srbija u kojoj narod bar vecina,nije psihicki normalna! Daje obrnuto,nebi sigurno dozvolili ovu propast u svakom smislu! Kako se kaze...kakav narod takva i vlast!!! Za bolje i nismo!!! Nebih vise,nista dodao! Hvala!
  • Možda pomogne

    02.06.2022 09:14
    Simptomi narcisoidnog poremećaja ličnosti

    Ovaj poremećaj se prepoznaje po najmanje pet sledećih simptoma:

    - preteran osećaj samoživosti (npr. preteruju kad pričaju o svojim dostignućima i očekuju priznanja iako ih nisu zaslužili)
    - preokupacija fantazijama bezgraničnog uspeha, moći, briljantnosti, lepote ili idealne ljubavi
    - veruju da je su „posebni“ i da ih mogu razumeti samo oni koji su mu slični, tj. ljudi koji mahom imaju visok status u društvu
    - zahtevaju od drugih da im se prekomerno dive
    - sebično iskorišćavanje drugih sa ciljem postizanja svojih vlastitih ciljeva
    - pokazuju arogantno, nadmeno ponašanje i stav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija