Rudnik Banovići isporučiće Srbiji 100 hiljada tona uglja

Rudnik mrkog uglja u Banovićima sklopio je ugovor s EPS-om prema kojem će tom državnom preduzeću do kraja ove godine biti isporučeno 100 hiljada tona uglja.
Rudnik Banovići isporučiće Srbiji 100 hiljada tona uglja
Foto: Pixabay
"Pored finansijske bitnosti, nama je značajan ovaj ugovor i s aspekta poslovnosti jer imati u portfoliju kupaca kompaniju kao što je Elektroprivreda Srbije govori o nama dovoljno", izjavio je za portal Klix.ba generalni direktor Rudnika mrkog uglja Banovići Elvir Salihović.
To, prema njegovim rečima, pokazuje poslovnost i sposobnost Rudnika mrkog uglja Banovići da posluje i radi sa velikim kompanijama.
Ugalj koji će iz Banovića biti plasiran Elektroprivredi Srbije, kako je dodao, po svojim svojstvima ne odgovara Termoelektrani Tuzla i Termoelektrani Kakanj.
 
Salihović je takođe naveo da realizacija ovog ugovora neće dovesti do smanjenja količine uglja koje rudnik Banovići isporučuje Elektroprivredi BiH, a kojoj su u prvih pet meseci ove godine isporučili 427.998 tona uglja, što je 101 odsto ugovorenih količina.

Teme

ugalj
  • 200 na sat

    03.06.2022 17:01
    Pas koji je voleo vozove
    A sada sledi kineska omladinska radna akcija Obrenovac - Banovići. Do završetka brze pruge, 2029 godine ( vrednost investicije 4 milijarde zaduženih evra po izuzetno povoljnim kamatama od brata Sija), ugalj će se prenositi karavanima dvogrbih kamila, uzetih na lizing preko Jedinstvene Srbije.
  • Samo pitam

    03.06.2022 12:13
    Jel' neko zna šta bi sa pečenjarom "Fantazija", jel' radi to još?
    Da li je moguće da Mića šta god da je vodio da je sve upropastio?
    Da li onda da očekujemo da će upropastiti i obrazovanje u Obrenovcu?

  • "Gradonosni oblak"

    03.06.2022 12:07
    I? Eto, rešeno! A toliku galamu ste bili nadigli zimus kao da je ne znam šta?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.