Karić iznenađen što je pod sankcijama EU: Neosnovane su, preduzeću pravne mere za njihovo ukidanje

Biznismen Bogoljub Karić saopštio je da je "sa velikim iznenađenjem" saznao da se njegovo ime nalazi na sankcionom spisku Evropskog Saveta.
"Prošlo je dve godine od završetka građevinskog projekta u Belorusiji koji smo dobili na međunarodnom konkursu koji se pominje je u obrazloženju kao ‘primer saradnje slovenskog sveta’. Kako se razlozi sa stavljanje na sankcioni spisak temelje na nacionalnoj pripadnosti i ničim dokazanim navodima novinskih članaka nereferentnih medija (od kojih su pojedini već izgubili spor po tom predmetu), smatram da nema nikakvih osnova za sankcije i preduzeću pravne mere za njihovo ukidanje", saopštio je Karić, prenosi N1.
U službenim glasniku EU objavljena je odluka Saveta Evropske unije da uvrsti Karića na listu osoba pod "restriktivnim merama", a kao obrazloženje se navodi bliskost sa režimom predsednika Belorusije, Aleksandra Lukašenka.
Kako se navodi u odluci, EU smatra da su kompanije povezane sa Karićem dobile povlašćen tretman pod režimom Lukašenka, uključujući poreske olakšice i zemljište za razvoj nekretnina, zahvaljujući bliskim vezama sa beloruskim predsednikom i ljudima iz njegove sredine.
 
Za Karića se navodi da podržava Lukašenkov režim i ima koristi od njega.
  • alt-man

    04.06.2022 09:53
    bela lađa
    U jednoj epizodi serije bela lađa, Lane Gutović imao je
    jednu neponovljivu rečenicu: Ja sam srpski biznismen-
    t.j. LOPOV. Znamo gde takvi biznismeni treba da završe.
    Karić-Kradić i njemu slični harmoniku, ćevape pa na
    vašare, jer tamo ne mogu da vređaju zdrav razum.
  • Pera

    04.06.2022 05:48
    Farsa "Dobri i loši momci"
  • Dragan

    04.06.2022 00:40
    Ah
    Zašto ova pravosnažno osuđena osoba,kome je konfiskovan Mobtel nije u zatvoru ?Zar je bežanje od pravde ok ?Ljudima otimaju jedini stan za siću,a ovaj opljačkao milione i ništa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija