FOTO, VIDEO ANEM zgrožen pretnjama OK radiju: Izloženi teroru čoveka s kriminalnim dosijeom

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija izražava veliku zabrinutost zbog bezobzirnog vandalskog nasilja koje je prethodnih dana ispoljeno prema OK radiju u Vranju.
Ova radio stanica, jedna od najdugovečnijih članica ANEM-a, već izvesno vreme se po svoj prilici nalazi na udaru "čoveka koji ima kriminalni dosije i koga se plaši ceo grad."
 
Vlasnica OK radija je prijavljivala inspekciji investitora koji gradi uz njihov objekat bez potrebnih dozvola nakon čega je inspekcija obustavljala nelegalne radove.
Pre mesec i po dana trojica maksiranih huligana su tokom noći polupala veći deo stakala na izlogu kafea "No comment" koji se nalazi u sklopu prostorija ovog radija. Nadzorne kamere su snimile incident. Tada su iz tužilaštva poručili da je tom prilikom pričinjena manja materijalna šteta tako da počinioce ne mogu da gone po službenoj dužnosti.
 
U sredu, 1. juna, dogodio se novi incident kada je jedna osoba sa kantom farbe na leđima ušla u prostorije kafića koji se nalazi u zajedničkim prostorijama sa redakcijom OK radija i u vreme kada u ovom ugostiteljskom objektu nije bilo gostiju isprskala belom farbom celokupan inventar i unutrašnjost objekta.
Nakon ovog, drugog po redu vandalskog čina, u petak, 3. juna, su prema saopštenju Policijske uprave Vranje uhapšeni B.T. (33) iz Vranjske Banje i S.K. (50) iz Vranja zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje.
 
Prema navodima policije, B.T. je ušao u kafić i belom tečnošću isprskao inventar, zidove, podove i izlog, a potom pobegao. Potom je u kafić ušao i S.K. koji je, kako se sumnja, uključio telefon na spikerfon, preko koga je nepoznati muškarac zaposlenima poručio da će imati probleme. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden zameniku tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.
 
Treći deo ove drame je usledio u ponedeljak kada su zaposleni nakon dolaska na posao zatekli zazidane prozore jedne kancelarije.
 
Pretnje vlasnici i zaposlenima u radiju traju mesecima. Anonimni izvor iz radija navodi da vlasnica od avgusta dobija pretnje da ako ne potpiše saglasnost za gradnju spornog objekta "imaće problema", "biće uništena", "neće više raditi"… Pretnje su prijavljivali, ali pošto su dolazile sa pripejd broja policija nije utvrdila ko ih šalje.
 
 
"ANEM je zgrožen ovim divljačkim napadima kojima je za sada naneta prilična materijalna šteta našoj članici. Ako se ovako nastavi, pitanje je dana kada će se vandalsko ponašanje pretvoriti u otvoren fizički napad i ugrožavanje života zaposlenih u OK radiju. ANEM pruža punu podršku vlasnici i zaposlenima u OK radiju u trenutku kada bahati i bezobzirni nasilnici očito žele svima da stave do znanja da su iznad zakona i pravnog poretka Srbije. Iza necivilizovanog ponašanja očito stoje nezakonite radnje čiji je cilj ugrožavanje i uzurpacija imovine i poslovanja OK Radija i kafea ‘No Comment’", saopštio je ANEM.
 
U toj asocijaciji se nadaju da će istražni organi preuzeti sve neophodne zakonske radnje i time obeshrabriti buduće napade. 
 
"Vera u pravni sistem i demokratski poredak uz očekivanje da se nasilje, samovolja i bezakonje zaustave, a krivci primereno kazne, koje se ističe u saopštenju OK radija, najbolji su dokaz da se još uvek veruje da živimo u pravnoj državi koja treba da učini sve što je u njenoj moć da ojača i bezbednost novinara čiji se rad ugrožava ovakvim ponašanjem", navodi ANEM.
  • Zebra

    07.06.2022 09:19
    Pa ovi ako nisu u SNS odma da se učlane. Takvi kreteni su idealni kandidati. Možda i ministarsko mesto dobiju.
  • Udbaška Džamahirija

    07.06.2022 09:08
    @002211
    Sramota? Pa oni su ponosni na svoju moć!
    Na tome počiva moć udbe - drži narod zastrašen na ivici egzistencije i onda regrutuj potrošnu robu, pešadiju od 'opasnih momaka sa asfalta'
    Napravili su ideologiju, san za siromašne klince koji kod kuće gledaju pijanog oca kako im tuče majku, napravili su popularan pokret od svoje regrutacije.
  • 002211

    07.06.2022 08:43
    Zar ti mladići ne osećaju tugu šta rade sebi? Postali ulični psići i razbijaju tuđe? Nije im sramota?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija