Od početka godine više od 1.200 kontradiverzionih pregleda zbog dojava o bombama

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija rasvetlila svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašla počinioce i procesuirala ih.
Od početka godine više od 1.200 kontradiverzionih pregleda zbog dojava o bombama
Foto: 021.rs

Kako se navodi, policija nastavlja kontradiverzione preglede i preduzima mere za rasvetljavanje svih slučajeva lažnih dojava o bombama.

"Još jednom ponavljamo da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale preteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex, te da su o svemu obavešteni naši inostrani partneri od kojih očekujemo konkretnu reakciju", saopštio je MUP.

Navode da je "ostvarena saradnja sa Evropolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane pretnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana i Ukrajine, a ostvaren je i zajednički rad na rešavanju identičnih pretnji sa
policijskim organima Mađarske".
 
Od 1. januara zaključno sa jučerašnjim danom obavljena su čak 1.243 kontradiverziona pregleda povodom dojava o postavljenim bombama, a angažovane su i dodatne policijske snage.
 
U saopštenju je navedeno da MUP radi zajedno sa drugim relevantnim službama, Bezbednosno-informativnom agencijom, Vojnoobaveštajnom agencijom, Vojnobezbednosnom agencijom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal.
  • zXz

    08.06.2022 18:38
    Neki ljudi, negde, nešto,...
    Sad još da kažu koliki broj dojava je poslat iz Srbije, a koliki iz inostranstva i šta je urađeno sa počiniocima. Osim toga dugo su čekali da zatraže pomoć od stranih službi. Zašto? Da li se radi o hibridnom ratu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.