Avion bez dozvole preleteo Srbiju i još tri države, istraga u toku

Dvomotorni avion marke "Bičkraft" sa dvoje ljudi preleteo je sinoć bez dozvole vazdušne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

Rumunsko ministarstvo odbrane saopštilo je da avion koji je preleteo vazdušni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja.

"Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letelice u skladu sa međunarodnim pravilima", navodi se u saopštenju rumunskog ministarstva odbrane, prenosi Tas.

Prema raspoloživim informacijama, avion je poleteo sa područja mađarskog grada Debrecina juče oko 17.30 časova, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.
 
Dva mađarska ratna aviona pratila su letelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.
 
Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19.00 preleti vazdušni prostor Srbije i potom uđe vazdušni prostor Bugarske.
 
"Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju poslednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje", navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Rumunije.
  • mns

    10.06.2022 23:17
    e!!!
    da lavrov možda nije rešio da se provoza??!
  • Presretac

    09.06.2022 21:59
    Alo anestezirani
    Sta se cudite? To sto niste obavesteni da Nato godinama radi sta hoce na nasem nebu to je PROBLEM OVE ZEMLJE! Anestezirani ste svi full, a kad vam se kaze sta je i kako je niko od junaka ne veruje! Onda je sve laz i izmisljotina.. Ne kapirate koliko smo do guse u g! Koji bre nasi avioni? Sta bre mi smemo bez Nato-a? Nista prijatelji, nista! Uzivajte u anesteziji i dalje.. da hoce mrtvi da ustanu pa da vas redom isamaraju ovako anestezirane..
  • Laka konjica

    09.06.2022 16:23
    Samo opušteno
    Ovo je unapred dogovoren let koji su obezbeđivali avioni NATO-a.E sad ko je bio u avionu neka malo novinari pročačkaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija