Usvojeno: U Tursku samo sa ličnom kartom

Vlada Srbije donela je danas zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom.
Usvojeno: U Tursku samo sa ličnom kartom
Foto: Pixabay
"Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje protokola između Vlade Srbije i Vlade Turske o izmenama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza, omogućio je građanima ove dve zemlje da državne granice prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom", saopšteno je posle sednice vlade.

Navodi se da je to učinjeno radi unapređenja i olakšanog kretanja ljudi i prometa roba.

Dodaje se da je to od posebnog značaja imajući u vidu veoma razvijenu privrednu saradnju Srbije i Turske, kao i izuzetno veliki broj međusobnih turističkih poseta.
  • ombre

    13.06.2022 13:14
    ej
    @Lulu
    Deca od 10 godina imaju pravo na ličnu kartu, ona od 16 imaju i obavezu.
  • Misa Vasic

    12.06.2022 13:17
    Idem i ove godine na letovanje u Tursku, jupi! Nece mene videti Vrnjacka banja, Zlatibor i ostale trule srpske destinacije kada mogu da letujem kao covek u pravoj turistickoj zemlji kao sto je Turska.
  • Lulu

    11.06.2022 14:14
    A deca mlađa od 18 godina?
    Kako cu povesti sina sa sobom koji ima 13 god.?
    Sa kakvim dokumentom t.j. dokazom da je moj sin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija