Dačić: Za mene je pitanje kako mogu da pomognem Vučiću, a ne da li ću dodati zvezdicu u biografiji

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će SPS i SNS formirati zajedničku vlast u Beogradu, a da dogovora o formiranju republičke vlasti sa SNS za sada nije bilo.
Dačić: Za mene je pitanje kako mogu da pomognem Vučiću, a ne da li ću dodati zvezdicu u biografiji
Foto: 021.rs
"Koliko su me obavestili Nikola Nikodijević i Aleksandar Antić, koji su o tome razgovarali sa Anom Brnabić, koja je poverenik za Beograd, dogovoreno je da će biti koalicija u Beogradu, i da će kao i do sada predsednik Skupštine grada biti iz koalicije SPS-JS. Najlogičnije je, imajući u vidu taj kontinuitet, da to bude Nikola Nikodijević", rekao je Dačić za Radio-televiziju Vojvodine (RTV).
 
Za subotu, 11. jun, zakazana je konstitutivna sednica novog saziva beogradskog parlamenta.
Dačić je kazao da pitanje ko će činiti novu vlast na republikom nivou jeste pitanje stranke koja je osvojila najviše glasova.
 
Prema njegovim rečima, u politici "ljutnja i iracionalno ponašanje mogu biti korisni ali ne zadugo", navodeći da zbog toga smatra da je bitno da se saradnja SNS i SPS, koja traje 10 godina, nastavi jer "ne vidi ozbiljne političke partnere na drugoj strani".
"Ja ne moram da budem na vlasti, što bih morao da budem?", naveo je lider SPS i ocenio da svako mora da bude spreman na situaciju da bude u opoziciji.
 
Podsetio je da se on zalagao da SNS i SPS imaju jednu izbornu listu na svim nivoima, ali da to nije bilo prihvatljivo za SNS.
 
"I dan danas mislim da bi to bilo bolje i da bismo time izbegli sve ove probleme, jer kad svako vodi svoju kampanju uvek dolazi do određenih sukoba, naročito onde gde smo glavni protivnici, kao što je to u nekim opštinama", rekao je Dačić.
 
On je rekao da je za njega najvažnije voditi računa o interesu Srbije, jer će "svi će oni, Moskva, Brisel, Vašington, otići a to će nam ostati".
 
"Za mene je pitanje na koji način mogu da pomognem (predsednik Srbije Aleksandar) Vučiću u Srbiji, a ne sad da li ću u svojoj političkoj biografiji, koja je ionako krcata, da dodajem neku novu zvezdicu", rekao je Dačić.
 
Kako je istakao, on nikada nije bio rusofil već se vodi pitanjem ko je Srbiji prijatelj koji će joj pomoći da zaštiti državni i nacionalni interes.
 
"Nemam ništa da to bude Amerika umesto Rusije. Nemam ništa protiv - voleo bih, da to budu još neke druge velike zemlje - Nemačka, Velika Britanija. Zašto te zemlje ne razumeju koliko je to za nas važno? Mislim da je zbog toga što je to inercija jedne spoljne politike koja je bila devedesetih godina i koju mislim da treba da završimo. A mislim da je kompromis da priznamo Kosovo, a Vučić je rekao da to nećemo nikad uraditi", naveo je.
  • Dali

    10.06.2022 10:16
    je izjava rezultat slabosi ili zamora materijala? Kakav narod takve i "vodje", oni koji su vas birali zaslužuju takvu vlast. Samo što ,kao što je vec vidjeno, sutra ce se vaši birači zaklinjati da nisu glasali za vas, kukumavčiti da su naterani da to rade i bice vaše najvece sudije, vaši poltroni ce vas sutra najviše osudjivati. Svesni ste da je Kosovo vec dugo republika, a vaši mediji anesteziraju zdrav razum i zaslepljuju očigledno. Niste iskoristili potencijal i resurse da od Srbije napravite privredno i ekonomski zdravo društvo koje se oslanja na sopstvene kapacitete u najvecoj mogucoj meri. Kockali ste se izmedju EU i Rusije i bacili srbiju u nacionalizam i desnicu.
  • Nadgrobni QR kod

    10.06.2022 08:19
    Zaštićen patent
    Zbog ovakvih "političara", zahtevam da se nacionalna memorija za QR kodove proširi, i da Telekom omogući očitavanje i za Zadušnice, tamo gde glasač-vernik ( u Jozefovom plasiranju proizvoda, označen kao - kapilarni) nema domet ili pare za sveće i cveće.
  • Gavril

    10.06.2022 08:18
    Da je ovo normalna i slobodna država vi nebi više mogli da budete ni članovi odbora mesne zajednice, a ne da budete na vlasti u državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija