Stiže Šolc, sastanak s Vučićem oko 16 časova

Nemački kancelar Olaf Šolc dolazi danas u posetu Srbiji gde će se, u okviru turneje po Zapadnom Balkanu, sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Doček kancelara Nemačke planiran je na Aerodromu "Nikola Tesla" u 15 časova, a ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred "Palate Srbija" u 15.30.

Razgovor predsednika Vučića i kancelara Šolca u četiri oka najavljen je za 15.45, a za pola sata kasnije i plenarni razgovori delegacija dve zemlje.

Obraćanje medijima se očekuje u 16.50.
 
Mesec dana posle berlinskih sastanaka, kada su Vučić i Šolc razgovarali u nemačkoj prestonici, od beogradskih razgovora očekivanja se kreću od teških do dinamičnih.
 
Tokom dvodnevne turneje po Zapadnom Balkanu, kancelar Šolc će posetiti i Prištinu, a zatim Severnu Makedoniju, Grčku i Bugarsku.
 
Prethodni nemački kancelar, Angela Merkel, bila je u oproštajnoj poseti Srbiji u septembru prošle godine.
  • Antibot

    10.06.2022 23:34
    Motka!@
    Kako menjamo temu i to još "koja nam ne odgovara", zbog čega vaše lažljive reči stavljate u moja usta? Kakav drugi primer želite da vam predložim od aktuelnog? Stavite eto umesto Ukrajine koju god oćete drugu državu, evo recimo Izrael. Ako srpski avioni se upotrebe kao "podrška" Palestincima, hoće li se naći neki svepametan Izraelac kojem je to u redu jer je to samo "podrška"?
    Mene optužuješ za demagogiju nakon što si SLAGAO da nemačka vojska nisu učestvovala u napadu na Srbiju i to bezobrazno karakterišeš nekakvom "podrškom"? Ja nisam nikome aplaudirao niti klicao, a ovima su aplaudirali i klicali svi od 2000. na ovamo. Slažem se da ih proglasimo nacionalnim neprijateljima, slažete li se kao NATO bot i vi?
  • Motka!

    10.06.2022 16:36
    @Antibot
    Da, da, da, hajde brzo da menjamo temu koja nam ne odgovara, hajdemo brzo na Ukrajinu.
    Demagogija do srži.
    Dakle sve je u redu, i dalje ćete glasati i podržavati patriotsku vladu koja plaća Blera i Šredera za konsultacije? Hoćete im opet aplaudirati i klicati?

    https://www.blic.rs/vesti/politika/sreder-na-mitigu-sns-vucic-je-povecao-ugled-srbije-u-svetu/ks06e1k
  • Antibot

    10.06.2022 15:19
    Motka!@
    Ne nalazim iznenađujućim da ne uspevate da nađete link, to se često desi kada hoćete da nađete link na kojem stoji nešto što se nije ni dogodilo.
    Nego šta kažete da Srbija uključi ovih par letelica koje ima kao "podršku" ruskoj operaciji u Ukrajini. Da li će se naći neki Ukrajinac sa nadimkom "Polka!" da tvrdi kako je to u redu jer je to samo "podrška"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija