Svetska akcija i u Beogradu: Na Terazijama danas protestna akcija "Rusi protiv rata"

Svetska protesna akcija "Rusi protiv rata" najavljena je za danas, 12. jun i u Beogradu, a antiratna grupa "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" podržava ovu inicijativu.

Ona poziva svoje ruske učesnike da 12. juna, na Dan Rusije, u 12 časova izađu na Terazije u Beogradu.

Od 1992. godine, 12. jun se slavi kao "Dan Rusije".
"Danas, 32 godine kasnije, državna vlast u Rusiji je ponovo oteta od naroda i nalazi se u krvavim rukama uzurpatora Putina i njegove hunte, koji su pokrenuli izdajnički i bratoubilački rat protiv Ukrajine, bliske svim pravim Rusima, u kojoj su već uništeni, osakaćeni ili slomljeni milioni ljudskih života. "Antiratni pokret u Rusiji trenutno je prinuđen da postoji u uslovima najžešćeg terora. Za bilo kakvu antiratnu agitaciju, Rusi se u najboljem slučaju suočavaju sa predatorskim novčanim kaznama, a u najgorem sa zaključenjem u Putinove zatvore - mučilišta na rokove do 15 godina. Tokom proteklih 106 dana rata u Rusiji, više od 15.000 ljudi je privedeno zbog antiratnih aktivnosti, a pokrenuto je više stotina krivičnih predmeta. Ipak, uprkos najžešćem pritisku Putinove razbojničke moći, antiratni protesti u Rusiji i dalje postoje u različitim oblicima", navode u ovoj grupi.
 
Skup će biti iniciran širom sveta, a u vidu mirnog protesta na ulicama.
 
Skup u Beogradu biće prekoputa hotela "Moskva".
 
Antiratna grupa "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" poziva i ostale članove grupe da se pridruže u znak podrške ruskom antiratnom pokretu.
  • Milan

    12.06.2022 13:05
    Istraživanje
    Nisu Rusi vezivali i kamenovali ljude nego zlotvori ispravnih mozgova zapadnim podmetanjima.Zelenski je došao na vlast ruskim glasovima,ali kad je "obrađen" od strane službi sa zapada onda je promenio stavove i zato ginu jadni obični ljudi.Prema tome nikakvu podršku ne zaslužuju ove "nove žène u crnom"
  • Mihajlo

    12.06.2022 11:43
    Zapad
    Zapad danas i Zapad od pre 10 godina a tek onaj od pre 30 godina, nisu ni blizu.
  • ZZ

    12.06.2022 11:32
    malo istorije
    Ako pogledamo ratove poslednjih 100 godina i njihove rezultate, vidimo jasno protiv koga su vodjeni ratovi. Uglavnom su ubijani Rusi i Srbi, Srbi su u Jugoslovenskom ratu pobijeni, proterani i medijski pak ocrnjeni i okrivljeni za iste ratove.Ovog puta su se nacisti prevarili, Rusija se pokoriti ne moze, ostali narodi shvataju, a to je najvaznije, ko je zapoceo i ovaj rat i da ima za cilj, Drang nach Osten, porobljavanje Rusije i otimanje njene teritorije i prirodnih bogatstava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.