Srbija dobila novu stranku: Članice koalicije "Moramo" se ujedinile u "Zajedno"

Članice koalicije "Moramo" - Otvorena građanska platforma Akcija, Ekološki ustanak, Skupština slobodne Srbije i stranka Zajedno za Srbiju ujedinile su se u političku organizaciju "Zajedno".
Kako se navodi, procesu ujedinjavanja priključiće se i drugi članovi koalicije, ali i nove organizacije i prijatelji, a Otvorena građanska platforma Akcija, koja broji oko 30 organizacija širom Srbije, postaje stožer, odnosno kičma buduće jedinstvene organizacije.
U saopštenju se dodaje da su članovi koalicije "Moramo" napravili snažnu zeleno-levu političku organizaciju, koja je moderna i polivalentna, koja se funkcionalno razlikuje od svih dosadašnjih tradicionalnih stranaka u Srbiji.
Za razliku od vertikalno orjentisanih liderskih struktura, ta organizacije će imati i horizontalno umrežena aktivistička udruženja i lokalne organizacije u aktivističko krilo stranke, kao i druga krila koja će snažno zastupati leve politike, insistirati na borbi za radnička prava i socijalnu pravdu, ali i snažne resorne/savetodavne odbore u kojima se nalaze najeminentniji stručnjaci i profesionalci iz svojih oblasti.
 
Insistiraće se i na unutrašnjoj demokratiji ali i na instituciji predizbora, što znači da će kandidati za poslanike, gradonačelnike i druge funkcije prvo morati proći proces predizbora, to jest da ih članovi ali i građani uopšte izaberu za kandidate za određene funkcije.
 
U saopštenju se ističe da će "Zajedno" postati okosnica daljeg okupljanja svih zdravih i demokratskih snaga da bi se zaustavilo uništenje našeg društva i naše prirode.
 
"Želimo da prekinemo proces podela i razdora, jer verujemo da je ovom društvu koje nestaje neophodan upravo suprotan proces - združivanje i okupljanje svih slobodarskih snaga, mesto okupljanja svih posvećenih ljudi i hrabrih pojedinaca koji žele pomoći da ova zemlja bude slobodna i zdrava, i da zajedno sa drugim evropskim nacijama radi na stvaranju slobodne, zelene i prosperitetne Evrope", navodi se. 
  • Jezus

    12.06.2022 08:13
    Konacno!
    Nesto normalno.
  • И још једни...

    12.06.2022 01:14
    Ево их, ту сам их чекао. Морала је да има нека цака. Протесте сам подржао али чим је Ћута почео да труби о нерелевантним и чак самоубилачким појмовима које Давос гура попут "одрживи развој" и "зелена транзиција" (кад је поента покрета било да се не рудари тек тако на штету народа) - то је било то. Знао сам да ткз. "левица" није ни изблизу адекватна замена за Вучића који је свима дозлогрдио због лоповлука.
    Будућност за Србију лежи у десници, треба нам неко ко ће сву ову булументу која се накотила последњих тридесетину и више година лепо да помете и испразни право у затворе, свако на по 40 година.
  • zgađen

    11.06.2022 18:17
    Cella istina
    Plaćenika u Srbistanu ima i previše, naročito među pripadnicima sekte i njenih prišipetlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.