Nevreme oštetilo puteve i mostove kod Čačka i Požege, vanredna odbrana na pojedinim rekama

Usled obilnih padavina prethodne noći na području opština Gornji Milanovac, Čačak i Požega pričinjena je šteta na infrastrukturi.
Reka Kamenica oštetila je most u Bogdanici, odnela je put prema nekoliko domaćinstava u Mršeljima, koja su trenutno odsečena.
Žitelji tih krajeva kažu da je plavila i kuće. Oštećeni su brojni nekategorisani putevi.
Predsednik mesne zajednice sela Gorevnica kaže da je pukao most na Čemernici.
 
Na reci Đetinji u Užicu, kao i u čačanskim gradskim branama "Vrutci" i Gradska brana na vodnoj jedinici "Zapadna Morava - Čačak", zbog obilnih padavina je uvedena vanredna odbrana od poplava, objavile su danas Srbijavode.
 
To javno preduzeće je na svom sajtu navelo da je vanredna odbrana od poplava uvedena i na delu reke Skrapež, koja se uliva u Đetinju. Na Đetinji i Skrapežu, usled obilnih padavina, došlo je do naglog porasta vodostaja "sa tendencijom daljeg rasta".
 
Naveli su i da je "do manjih izlivanja došlo u nebranjenom području".
 
Precizirano je da su na kritičnim deonicama uvedena dežurstva i da se situacija redovno prati. Ukoliko bude potrebe, biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, navele su Srbijavode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.