Tužilaštvo: Lepljenje nalepnica neonacističke grupe na Prajd info centar nije krivično delo

Tužilaštvo smatra da to što je Prajd info centar u Beogradu izlepljen nalepnicama neonacističke grupe "Belgrader jugend" nije krivično delo.
Tužilaštvo: Lepljenje nalepnica neonacističke grupe na Prajd info centar nije krivično delo
Foto: Pixabay (ilustracija)
MUP je saopštio da su policajci, odmah po prijavi da su, tokom noći između 6. i 7. juna, na zgradi Prajd info centra u Ulici kralja Milana izlepljeni stikeri i nalepnice neprimerenog sadržaja, izašli na lice mesta i obavili razgovor sa osobom koja je prijavila događaj.

Dodaje se da je policija konsultovala nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela.

Zaposleni u Prajd info centru sami su uklonili nalepnice i stikere koji su bili zalepljeni po izlogu.
 
Tim Beograd prajda saopštio je ranije da je ovo bio 14. napad na Prajd info centar i da do sada niko nije kažnjen za napade, kao i da je policija samo jednom privela nasilnike, ali da ni oni nisu kažnjeni.
 
Naveli su da ovaj poslednji napad dolazi u momentu kada se Beograd priprema za organizaciju EuroPride 2022, koji će se održati od 12. do 18 septembra.
 
"EuroPride je najveća evropska manifestacija koja okuplja LGBTI zajednicu i svake godine održava se u drugom gradu Evrope. Beograd će biti prvi grad u jugoistočnoj Evropi koji će biti domaćin EuroPride-a, zbog čega Prajd info centar naglašava čelnicima gradske i republičke vlasti da će u narednom periodu sve oči biti uprte u Beograd i Srbiju. EuroPride je i važna prilika da se naša zemlja i grad pokažu kao dobri i tolerantni domaćini koji svojim gostima mogu da garantuju sigurnost i bezbednost", stoji u saopštenju.

Teme

lgbt
  • Petar

    23.08.2022 22:25
    Neverovatno
    Znaju ono jako dobro da je to prekršajno delo.
    Karakteristično je za njih da manipulišu i konstruišu priču o tome kako su ugroženi.
    Čudi me da su samo prijavili krivično delo, a ne genocid.
    Međutim, lažno prijavljivanje jeste krivično delo i čudno je da niko nije podneo tužbu za to delo!
  • o

    15.06.2022 11:44
    Zanimljivo je to kada voditelj jedne vecernje emisije pravi komicni skec (u pokusaju) kojim se ismeva vecinski narod i vrsi direktna religijska diskriminacija na nacionalnoj frekvenciji,u tome nema nista lose. Kada divljaci vredjaju vernike i uskracuju religijske slobode saranjem grafita ni tad nema krivicnog dela i to nikome ne smeta. To mi lici na licemerje ekstremne levice. Prava svih struktura drustva moraju da se postuju. Kada se diskriminise i vredja lgbt zajednica odjednom svi stanu u odbranu. Da se razumemo niko nema nista protiv pripadnika ove zajednice, ali imamo protiv politike ekstremne levice koja po principu reciprociteta uvek isprovocira odgovor ekstremne desnice. Zbog toga su ideje ekstremne levice koja je u poslednje vreme uzela maha u svetu izuzetno stetne,izmedju ostalog.
  • 002211

    14.06.2022 19:34
    Srbija upravo zbog ovog tužilaštva zaslužuje bič Evrope, zato što nisu krivi oni koji su se rodili sa seksualnim nagonom prema osobama istog pola, a "normalni" ljudi ih tuku, muče, ponižavaju, psuju, vređaju, prete, povređuju, pa čak i ubiju. Pustite ljude da žive i vi živite život svoj. Parade su tu zato da bi oni tražili prava da žive kao i svako drugi, je l' tako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.