Zekić: Nije tačno da REM ne reaguje na nasilje u rijaliti programima

Predsednica saveta REM-a Olivera Zekić tvrdi da nisu tačni navodi da ovo telo ne reaguje na nasilje u rijaliti programima koje emituju Pink i Hepi, prenosi Danas.
– Navodi su netačni i to sam više puta ponovila. REM reaguje na svako kršenje zakona što, uostalom može da se proveri, naše odluke su javne. Druga stvar je cika i vriska koje se dignu kada se nešto pojavi na društvenim mrežama, a niko da primeti da mi nismo nadležni za društvene mreže. Dakle, kada se nasilje dogodi na internet platformi, kao u ovim konkretnim slučajevima, a ne u programu emitovanom na televiziji, mi ne možemo da reagujemo, ne postoji zakonski osnov za to – ističe Zekić.

Ona dodaje da REM isto tako ne može da reaguje na činjenicu da o rijalitijima izveštavaju novine i da se na svim informativnim portalima mogu videti te snimke.

– Pitajte Savet za štampu da li može nešto tim povodom da uradi i pitajte kolege zašto puštaju takve i slične sadržaje. REM nije adresa baš za sve i mislim da je red da se to shvati – kaže Zekić.

  • zzz

    15.06.2022 17:46
    Čemu ona služi?
    Pretpostavljam da je zekićka dobro plaćena, još kad bi zaradila tu platu.
  • Dejan

    15.06.2022 07:51
    Papoljupci
    Reaguje isto kao sto je i Profitije reagovao onomad u REM-u.
  • proka

    15.06.2022 07:49
    preCednicu u rijaliti
    pa da svojim ličnim primerom pokaže reagovanje !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.