Šapić tužio politikologa zbog diplome, nije se pojavio na ročištu: Za svedoka predložen Vučić

Prvo ročište u sporu koji je Aleksandar Šapić pokrenuo protiv politikologa Cvijetina Milivojevića održano je danas u Beogradu, ali se tužilac nije pojavio.

Šapić je Milivojevića tužio u maju prošle godine, zato što je na N1 televiziji rekao da je njegova diploma ukradena.

Po Milivojevićevim rečima, on 21. maja nije bio gost ni u jednom emisiji na televizijima, a poručuje i da nikad u životu nije rekao da je Šapić ukrao diplomu.
 
"Činjenica jeste da sam ja više puta pominjao priču sa tim meni nejasnim postupkom čoveka koji ima regularnu diplomu, a zove se Aleksandar Vučić, da oko sebe trpi ljude koji imaju manje više sumnjive diplome. Citirao sam i intervju Vučića gde je on rekao da Šapić nije prošao ni pored koje visokoškolske ustanove, dakle to je bio citat. Tražio sam da se ta tužba odbaci, to je za mene poniženje i uvreda. A onaj koji me je tužio nije se pojavio. Usput ja sam jedan od retkih koji se često pojavljuje u medijima i svaki put ne preskočim da kažem 'doktor Aleksandar Šapić', ako njega vređa što ja ne poštujem njegovu doktorsku titulu onda dobro", rekao je Milivojević za N1.
Dodaje da je ranije govorio da mu je čudno da neko doktorira "u kukuruzištu u selu iznad Mladenovca, kad se krene ka Topoli i Aranđelovcu".
 
"To stoji, tamo je sedište fakulteta ili univerziteta bilo na kojem je gospodin Šapić doktorirao", kazao je Milivojević.
 
Sledeće ročište zakazano je za 29. decembar. Kako je Milivojević rekao za N1, za svedoka za sledeće ročište je, između ostalog, predložio i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.
  • Mirko

    16.06.2022 07:46
    Tesko je
    Rodjen da bude naucno-istrazivacki radnik a primoran da bude gradonacelnik Beograda.
  • Sima S.

    15.06.2022 20:29
    Gde ima dima, ima i vatre
    Čim ga je tužio, znači da ima nešto sporno oko njegove diplome. A sporne stvari oko diplome automatski dovode u sumnju i doktorat. Da je sve čisto, jednostavno bi ignorisao Milivojevića.
  • Rale

    15.06.2022 18:34
    Diploma
    Diploma gospodina Šapiča nije plagijat i ne može biti pošto ju je radio i spremao bivši dekan BK fakulteta.
    E jedino što ne znam je dali je isplatio dogovorenu sumu ili još uvek duguje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija