Radnik stradao pod nerazjašnjenim okolnostima, pronađen na dnu betonske cisterne

Jedan radnik kompanije "Vino Župa" danas je stradao, a drugi je povređen pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, saznaje Radio-televizija Srbije (RTS).
Radnik stradao pod nerazjašnjenim okolnostima, pronađen na dnu betonske cisterne
Foto: 021.rs

Dvojica radnika pronađena su jutros oko 9 časova na dnu betonske cisterne.

Direktor aleksandrovačke kompanije Rade Jevtović potvrdio je za RTS da pedesetosmogodišnji radnik nije davao znake života, a da je drugi radnik zadobio povrede glave i upućen je u kruševačku bolnicu na ispitivanje.
 
Drugi radnik ima 38 godina i nalazi se na hirurgiji u bolnici u Kruševcu.
 
Njegovo opšte stanje je dobro, urađena je dijagnostika. Parametri se prate. Bio je, kažu u bolnici, komunikativan i dobro reaguje na terapiju. Kaže da se ne seća same nesreće.
 
Jevtović je rekao da se utvrđuju objektivne okolnosti nesreće i da radnik koji je nastradao ima preko 30 godina staža na istom poslu.
 
"Našli su se u betonskoj cisterni zapremine oko 50.000 litara na podu. Jedan je bio svestan i preživeo, a drugi nije davao znake života. Bila je uobičajena rutinska radnja. Cisterna je prazna, trebalo je da je operu, ali ne da ulaze. Ne znamo zašto su se našli na dnu cisterne i zašto su silazili. Oba radnika su imala povrede glave, udar, ogrebotinu, i to je sve što znamo", rekao je Jevtović.
Prema njegovim rečima, nema nikakvog gasa, curenja, jer se sve desilo u cisterni za skladištenje vina.
 
Navodi da bezbednost drugih radnika nije ugrožena.
 
Zamenik direktora Opšte bolnice Kruševac dr Savko Marković rekao je da su "vidljive povrede, oguljotine na licu i laserokontuzna povreda potiljačne regije".
 
"Pacijent je bio svestan. Povrede su adekvatno hirurški zbrinute. Nema koštanih povreda i nalazi se u dobrom opštem stanju", istakao je on.
 
Istragom nadležnih organa, koji su obavili uviđaj na licu mesta, utvrdiće se uzroci i okolnosti pod kojima se dogodila nesreća.
  • Steva

    16.06.2022 21:22
    Tako je Stevo
    Sad svi peru ruke kad je radnik poginuo. Stevo, sve si dobro rekao. Treba uraduti procenu rizika za raxnike pre pocetka posla i na osnovu toga koristiti zastitna sredstva. A mnogi se pitaju sta je to procena rizika jad padne mrtva glava onda svima zao i kazu slava mu. E Srbijo dokle si dosla sa Upravom za BZR i korumpiranim inspektorima.
  • BZR

    16.06.2022 21:13
    021
    Pre svega saucesce povodom smrti radnika. Tuzno.
    I hvala 021 sto ne koriste u naslovu vise onu sliku sa gradilista za nebezbedan rad na visini! Time ne promovišu BZR. Hvala unapred za objavljen komentar.
  • Steva

    16.06.2022 21:02
    zlatno doba
    Nemojmo se praviti blesavi,i skrivati odgovorna lica koja nisu smela da puste radnika u cisternu bez odgovarajuće gas maske,jer cisterna,bez obzira što je bila prazna u njoj su izuzetno jaka isparenja alkohola i oni su zbog toga izgubili svest i jedan je nažalost to platio životom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija