Sudija Majić: U osnovne škole treba da se uvede predmet "poštovanje zakona"

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić predložio je danas da bi već u osnovnim školama trebalo da se uvede predmet nužnosti poštovanja zakona.
Sudija Majić: U osnovne škole treba da se uvede predmet "poštovanje zakona"
Foto: Youtube screenshot (Nova S)

Po njegovim rečima, pojedine državne institucije ne rade svoj posao onako kako zakon nalaže.

"Pravosuđe građani plaćaju da bi bilo nezavisno, RTS da bi izveštavao nepristrasno, članove vlade da bi obavljali poslove u interesu svih nas", ocenio je. 

Ipak, kako je dodao, niko taj posao ne radi "onako kako zakon nalaže".
  • Trt

    18.06.2022 09:45
    Ukazati deci na majica koga je imenovala zuta hobotnica da stiti njihov intetes u postupcima. Dodatno se bavi politikom a treba da bude nepristrasan dok presudjuje. Uzima novac za predavanja na raznim tribinama nvo,stranih ambasada,fondacija,izdaje knjige...
  • Banderaš

    18.06.2022 07:51
    13 vek
    Sunovrat. Da bi Đinđić svojevremeno došao na vlast, napravio je dogovor sa SPC da se u škole uvede veronauka kao predmet i time je dao SPC ogromnu snagu i prostor u sekularnom društvu koje umesto da se modernizuje i ide u budućnost,ono se vraća u mračni srednji vek i danas imamo situaciju da nam država više nije sekularna,da crkva vodi državu u mrak,donosi pogubne sulude odluke,ratove,šverc,izdaju zemlje,jer misle da država i ne mora da postoji,ali crkva će preživeti.
  • Kasno je

    18.06.2022 07:05
    to sad
    Kasno je to sad! Ali moze i suvise - rano je! Ako se covecanstvo izvuce iz ovih izazova koji nisu slucajni uopste, onda bi deca koja dolaze na ovom urusenom prostoru i koju su naucili, kao i svoju decu, samo da tri prsta sada skupe a ne da ih rasire kao znak patriotizma, trebalo da uce da je ovo zemlja zakona, a ne zemlja u kojoj ako Bog ne postoji onda je dozvoljeno sve i da je ovo zemlja u kojoj je srpski car Dusan 1349. godine doneo zakonik sa ciljem da se srpska drzava uredi propisima koji bi vazili za celo carstvo i podjednako za sve podanike! Onda se nece klecati zbog nekog drugog Dusana i od Neba uporno traziti pravda, istina i sud!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija